Anasayfa Haber Mobil Oyun Pazarı, PC ve Konsolun Önüne Geçti

Mobil Oyun Pazarı, PC ve Konsolun Önüne Geçti

Mobil oyun pazarı PC ve konsolun önüne geçti
Mobil oyun pazarı PC ve konsolun önüne geçti

Rakiplerine göre çok daha yeni bir pazar olan mobil oyun pazarı, PC ve konsol oyun pazarının önüne geçti.

6 milyardan fazla insanın bir akıllı telefonuna sahip olması sebebiyle bugün mobil oyunların yaklaşık %53‘lük bir pazar payına sahip olması ve geçen yıl 90 milyar doların üzerinde gelir elde etmesi şaşırtıcı değil.

Rakamlar, oyun endüstrisi analisti Newzoo’nun (Android Authority aracılığıyla) mobil oyunun yalnızca konsollar ve PC’lerin toplamından daha büyük olmadığını, aynı zamanda en hızlı büyüyen segment olduğunu vurgulayan bir raporundan geliyor.

Ayrıca, işyeri kısıtlamalarının hafifletilmesi nedeniyle PC ve konsol satışları düşmeye devam ederken, genel endüstri geliri büyümesini sürdürdü. Bu, mobil oyunların yalnızca son derece popüler olmadığı, aynı zamanda endüstrinin bir bütün olarak büyümesini teşvik ettiğini gösteriyor

Tabii ki, bunun arkasındaki ana faktör, 2021’den bu yana akıllı telefon pazarının hızlı yükselişi. Android’in popülaritesi, geliştiricilerin oyunlarını çeşitli cihazlarda kullanılabilir hale getirmesini kolaylaştırdı.

90 milyar dolarlık piyasa gelirinin daha büyük bir kısmı Asya-Pasifik bölgesinden geldi. Ayrıca Çin bunun üçte birinden fazlasını oluşturuyor (ABD’den 30 milyar dolar ve 15 milyar dolar). En dikkate değer oyuncular, CODM ile Tencent PUBG, Genshin Impact ile Mihoyo birlikte 18 milyar dolar gelir elde etti.

Ancak Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu gibi bölgeler de gerçekten büyük büyüme rakamları gösterdiğinden, Çin kazanımların tek büyük kaynağı değil.

Sonuç olarak, akıllı telefon sahipliğinin 2024 yılına kadar 7 milyarı aşması beklenirken, ileride mobil oyun pazarı için daha yüksek pazar payına sahip olması bekleniyor.