Anasayfa Haber Yeni Windows 11 Media Player Beta Kanalına Ulaştı

Yeni Windows 11 Media Player Beta Kanalına Ulaştı

Microsoft, Windows 11 için yeni Media Player uygulamasının Beta kanalında Windows Insider kullanıcılarına sunulduğunu duyurdu. Uygulama ilk olarak Kasım ayında Dev Channel’daki test kullanıcıları ulaşmıştı ve hem Groove Music hem de Filmler ve TV gibi uygulamaların yerini alan bir medya deneyimi sunulacak.

Yeni Media Player uygulaması, yıllardır Windows’un temel bir parçası olan popüler Windows Media Player uygulamasının temellerini koruyor. Yazılım devi, Windows 8 ile müzik ve videoyu ayrı uygulamalara (başlangıçta Xbox Music ve Xbox Video) bölmeye çalışmıştı. Bu Windows 10’a ve ardından Windows 11’e taşındı.

Windows 11 Media Player

Windows 11 için gelen yeni Media Player, müzik ve video oynatma özelliklerini birleştirmesinin yanı sıra işletim sisteminin geri kalanıyla daha uyumlu olacak yepyeni bir tasarım kazanıyor. Bununla birlikte bilgisayarınızdaki müzik ve video klasörlerindeki tüm içeriğiniz kitaplığınızda otomatik olarak görünecek, ancak Media Player’a ayarlar üzerinden ek içerik eklemek mümkün.

Öte taraftan klasik Media Player halen ölmedi ve Başlat menüsündeki Windows Araçları kısmında saklanıyor. Microsoft, her ne kadar yeni tasarıma geçse de eski oynatıcıyı ilk etapta sunmaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak Windows 11 için hazırlanan yeni Media Player, yakında işletim sisteminde video izleme ve müzik dinleme sürecinin birincil yolu olacak.