Anasayfa Haber Politikacılar, ARM’nin İngiltere’de Halka Arz Edilmesini İstiyor

Politikacılar, ARM’nin İngiltere’de Halka Arz Edilmesini İstiyor

Armv9

Henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da NVIDIA’nın ARM satın alma girişimi başarısız olmuş görünüyor ve iddiaların doğru olma ihtimali çok yüksek. Bildiğiniz gibi yonga tasarımcısı ARM, Birleşik Krallık sınırları içinde yer alıyor.

Yeni raporlara göre Birleşik Krallık politikacıları, SoftBank’ın ARM Holdings’i Birleşik Krallık borsasında halka arz etmesi için baskı yapmaya başladı. Bunun nedeni muhtemelen ARM’yi İngiltere sınırları içinde tutmak istemeleri. Ayrıca bu durum kısmen bazı ulusal güvenlik endişelerine dayanıyor.

Arm Holdings’in kendi başına yaklaşık 30 milyar sterlin değerinde olduğu söyleniyor. Birkaç İngiliz milletvekili (parlamento üyeleri), Arm Holdings’in New York gibi başka yerlerden ziyade Londra borsasına dönmesi gerektiğini dile getiriyor. Bu doğrultuda “şirketin İngiltere ulusal çıkarlarıyla uyumlu olması” ve ARM’nin “İngiliz” kalması gerektiğini söylüyor.

Çip tasarımı konusunda önemli bir yeri olan ARM’ye neler olacağını zaman gösterecek. Ancak NVIDIA ve SoftBank’tan resmi bir açıklama gelene kadar bu konudaki tartışmalar sürmeye devam edecek.