Anasayfa Haber Sessiz Airtag’ler Perakendecilerde Satılmaya Başladı

Sessiz Airtag’ler Perakendecilerde Satılmaya Başladı

Apple Airtag

Aylardır insanları takip etmek için AirTag’lerin kullanıldığına dair raporlar yayılıyor.  Hırsızlar bu cihazları otomobilleri takip etmek ve daha sonra çalmak amacıyla kullanmaya başlamıştı. Bildiğiniz gibi AirTag’lerin sahiplerinden saatlerce ayrı kaldıklarında bir uyarı vermesi gerekiyor, ancak bazıları bu işlevi devre dışı bırakmanın yollarını buldu.

PCMag, engellenmiş hoparlörlere sahip AirTag’ler için birden fazla eBay ve diğer çevrimiçi listeleri keşfetti. Electronic Frontier Foundation Siber Güvenlik Direktörü Eva Galperin ise Etsy’de bu tür bir listeleme bulduktan sonra hemen harekete geçti. Etsy ve eBay ise o zamandan beri listeleri kaldırdı.

Hoparlörün bağlantısını kesmek için küçük bir delik açarak AirTag’i değiştiren Etsy’deki satıcı, PCMag’e bunların arkasındaki niyetlerini anlattı. JTEE3D kullanıcısı, sessiz AirTag’lerin kötü amaçlı olarak kullanılabileceğini kabul ediyor. Ancak uyarı sesiyle uğraşmak zorunda kalmadan kişisel nesneleri takip etmek isteyen kullanıcıları hedeflediğini söylüyorlar.

AirTag piyasa çıktığından beri bu cihazların hırsızlar tarafından kullanılabileceği konusunda uyarılar yapılıyor. Apple ürününü daha güvenli hale getirmeye çalışsa da insanlar önlemleri aşmanın yollarını bulmaya devam ediyor. Fiziksel güvenlik önlemlerinden biri olan ve insanları uyaran hoparlör ise artık sessiz hale getirildi.