Anasayfa Haber Dell, Dünyanın İlk ‘IPS Black’ Monitörlerini Tanıttı

Dell, Dünyanın İlk ‘IPS Black’ Monitörlerini Tanıttı

Monitörler her geçen yıl daha iyi hale geldi ve gelişmeye devam ediyor. Yenileme hızları yükseliyor, piksel tepki süreleri azalıyor ve en önemlisi görüntü kalitesi artmaya devam ediyor. OLED teknolojisi halen pahalı olsa da yavaş yavaş yayılmaya başladı. Dell ise dünyanın ilk “IPS Black” monitörlerini piyasaya sundu.

IPS Black çoğunlukla normal IPS teknolojisiyle aynı, ancak önemli bir fark var: IPS Black panellerle donatılan monitörler, standartlaşan 1.000:1 yerine 2.000:1 kontrast oranı sunabiliyor. Bu teoride genellikle VA ve OLED panellerde görülen daha derin, daha gerçek siyahların yolunu açıyor.

Dell’in iki yeni monitörü UltraSharp U2723QE ve UltraSharp U3223QE isimlerini taşıyor. İki ürünün teknik özellikleri tamamen aynı, tek fark ise 27 ve 32 inçlik ekran boyutları.

Her ikisinde de 400 nit zirve parlaklığa, 2000:1 kontrast oranına ve 8 ms tepki süresine ulaşabilen, 4K 60 Hz panele sahip. Ancak Dell’in burada MPRT veya GtG ölçümlerinden hangisini kullandığını bilmiyoruz. Monitörler teknik olarak VESA’nın DisplayHDR 400 sertifikası için gereksinimleri karşılıyor.

Bununla birlikte, Dell’in ekranları DCI-P3 renk alanının %98’ini kapsıyor ve böylelikle her ikisi de renk üretimi konusunda oldukça başarılı olmalı. Daha yüksek kontrast oranına ek olarak, bu monitörlerin diğer öne çıkan özelliği ise yerleşik bağlantı seçenekleri.

UltraSharp monitörler sırasıyla yukarı akış ve aşağı akış bağlantıları için beş USB 3.2 Gen2 bağlantı noktasına, bir standart USB-C bağlantı noktasına ve iki ek USB-C bağlantı noktasına sahip. Elbette standart DisplayPort ve HDMI bağlantı noktaları da mevcut. Ayrıca her iki model de sınırlı eğme, döndürme, yükseklik ve kendi ekseni etrafında döndürme gibi ayarları destekliyor.

27 inç boyutlu U2723QE modeli Dell web sitesinde 780 dolarla listelenirken, 32 inçlik abisi 1.150 dolarlık fiyat etiketi taşıyor. Bugünlerde 4K IPS ekranlar 350 doların altında bulunabiliyor olsa da buradaki geniş bağlantı noktaları ve Black IPS teknolojisi ek maliyetler getiriyor olmalı.