Anasayfa Haber Truecaller 100 Milyon Cihazda Ön Yüklü Gelecek

Truecaller 100 Milyon Cihazda Ön Yüklü Gelecek

Truecaller 100 Milyon

Truecaller, daha fazla kullanıcıya açılma amacıyla Hindistan, Endonezya, Malezya ve Latin Amerika’daki birkaç Android akıllı telefon üreticisiyle ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklık neticesinde önümüzdeki iki yıl içinde şirket, uygulamasının 100 milyon cihaza önceden yüklenmesini umuyor.

Şirket, uygulamanın önceden yüklenmiş olmasına rağmen, insanları uygulamayı kullanmaya zorlamayacağını ve bunun yerine diğer telefon uygulamalarını kullanmakta özgür olduklarını söylüyor. Şirket, önceden yüklenmiş olarak gelerek Truecaller gibi bir üçüncü taraf uygulamasını indirmekten rahatsızlık duyacak daha az teknoloji bilgisine sahip kişilere ulaşmayı umuyor. Truecaller’ın olası dolandırıcıları aramayı yanıtlamadan önce işaretleyerek en çok yardımcı olabileceği kişiler de bunlar olacak.

Truecaller CEO’su ve kurucu ortağı Alan Mamedi konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Truecaller, birçok büyük ülkede en çok indirilen uygulamalardan biri olmaya devam ediyor. Ancak her akıllı telefon kullanıcısı bir uygulamayı indirecek kadar teknoloji bilgisine sahip değil. Anekdot olarak, gelişmekte olan pazarlarda ilk kez akıllı telefon kullanıcılarının Truecaller’ı indirmek için dükkan sahiplerinin veya arkadaşlarının ve ailelerinin yardımını nasıl aldığını sık sık duyuyoruz. Bu hamle, herkes için kullanılabilir hale getirme konusundaki küresel hedeflerimizle uyumlu ancak aynı zamanda Truecaller’ın milyonlarca yeni kullanıcı için kullanımını daha kolay hale getirmeyi amaçlamakta.”

Maalesef şirket, önümüzdeki yıllarda hangi Android üreticileriyle ortak olacağını ise söylemedi.