Anasayfa Haber Windows ve Android İçin Microsoft Defender Önizleme Sürümü Yayınlandı

Windows ve Android İçin Microsoft Defender Önizleme Sürümü Yayınlandı

Microsoft Defender Preview

Microsoft tarafından Android ve Windows cihazlar için yeni Microsoft Defender Preview uygulaması sunuldu. Uygulama şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılabilir durumda ancak test süreci ilerledikçe uygulamanın diğer bölgelere de açılacağını tahmin ediyoruz.

Kötü amaçlı yazılımdan koruma aracı Microsoft Defender bir süredir Windows’ta mevcut. Araç sadece iş kullanıcıları için tasarlanan Microsoft Defender ATP ile Android’de de görev üstlenmişti. Microsoft Defender’ın yeni önizleme sürümü mevcut cihazınız dışında, aynı Microsoft hesabına bağlı tüm cihazlarınız için güvenliği yönetmenize olanak tanıyor.

Her cihazın durumu hakkında daha fazla bilgi almak için panele tıklayabilir veya dokunabilirsiniz. Son 24 saat içinde Android’de taranan uygulama ve bağlantıların veya Windows’ta dosyaların sayısını da görebiliyorsunuz. Windows’ta, virüs ve tehdit koruması, fidye yazılımı koruması ve daha fazlası gibi şeyler için mevcut ayarlarınızı da görebilirsiniz. Geçmişteki tehditleri kontrol etmek isterseniz güvenlik geçmişinizi de görüntüleyebilmek mümkün.

Uygulamayı merak eden ve ABD’de yaşayanlar Windows için Microsoft Defender Preview’ı Microsoft Store‘dan ve Android için Google Play Store‘dan indirebilir.