Anasayfa Haber App Store Kaynak Kodlarında Apple Karma Gerçeklik Başlığı Ortaya Çıktı

App Store Kaynak Kodlarında Apple Karma Gerçeklik Başlığı Ortaya Çıktı

Karma Gerçeklik

Geliştiriciler, Apple’ın geliştirdiği iddia edilen karma gerçeklik başlığının realityOS adı verilen özel bir işletim sistemiyle çalışacağını keşfetti. Belirtilene göre kod adı Oak olan işletim sistemine yapılan referanslar, App Store yükleme günlüklerinde ve açık kaynak kodunda bulundu.

Bloomberg’den Mark Gurman, 2017 yılındaki bir haberde Apple’ın geliştirdiği karma gerçeklik başlığı için rOS adlı özel bir işletim sistemi geliştirdiğini söylemişti. 2020 yılındaki bağlantılı bir haberde ise Apple’ın platform için oyunlara ve video içeriklerine odaklanarak kendi App Store’unu oluşturmak istediğini belirtmişti.

Apple, aslında karma gerçeklik başlığını 2021 yılında tanıtmayı ve bu yıl içerisinde de son kullanıcılara sunmayı planlıyordu, ancak geliştirme sürecinde bazı tasarım zorluklarıyla karşılaşıldı. Kaynaklar, mühendislerin cihazın kamerası ve yazılımıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını ve ayrıca ısı dağılımı sorunlarıyla da uğraştıklarını söylüyor.

Bunların yanı sıra Apple’ın karma gerçeklik cihazının bir çift üst düzey, M1 tarzı çip tarafından desteklenmesi ve kullanıcıların artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik modları arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmalarına izin vermesi bekleniyor. Bununla birlikte projeye yakın olan kişiler, Apple’ın bu projeyi duyurmak için Haziran ayında gerçekleşecek olan WWDC etkinliğini beklediğini iddia ediyor.