Anasayfa Haber Android 13 Üzerinde Sanal Makineyle Windows 11 Çalıştırıldı

Android 13 Üzerinde Sanal Makineyle Windows 11 Çalıştırıldı

Android 13

Twitter’da ismi yeni duyulan bir geliştirici, Windows 11’in ARM versiyonunu Google Pixel 6’daki Android 13 işletim sisteminde yer alan sanal makine desteğiyle çalıştırmayı başardı. Mükemmel bir deneyim sunmasa da Windows 11’in akıllı bir telefon üzerinden kullanıldığını hatta Doom’un bile oynandığını görmüş olduk.

Android 13’ün birçok yeni özelliği ilk bakışta sıradan gibi görünse de, bu sürümün diğer işletim sistemlerini sanal bir makinede çalıştırma yeteneğine sahip olması gerçekten ilgi çekici. Twitter’da kdrag0n adıyla bilinen bir geliştirici olan Danny Lin, bazı testler yaptı ve Windows 11 ARM’nin Android 13 yüklü olduğu sürece akıllı telefonlarda çalışabileceğini ortaya çıkardı.

Lin’e göre, Windows 11 akıllı telefonda gerçekten kullanılabilir bir durumda ve bu da nispeten şaşırtıcı. GPU hızlandırma desteği sanal makinede olmadığından, performans ile alakalı bazı sorunlar göze çarpıyor. Burada bir bilgisayara kurulmuş Windows 11 deneyimini yaşamak elbette çok zor, ancak akıllı telefon olmasına rağmen beklenilenden çok daha iyi bir kullanım sunduğu da yadsınamaz bir gerçek.

Özellikle nispeten eski bilgisayarları oyun konusunda test ederken sıklıkla faydalanılan Doom’un bile Pixel 6’da oynanabildiğini de belirtelim. Ayrıca Danny Lin, Android 13 ile gelen sanal makine aracılığıyla çeşitli Linux dağıtımlarını da Google’ın yeni akıllı telefonunda açmayı başarmış.

Google Pixel 6’daki Android 13, Esper Blog’da ayrıntılı olarak açıklanan yeni bir sanallaştırma katmanıyla geliyor. Android 13 ilerleyen zamanlarda daha fazla kullanıcıyla buluştuğu zaman yeni sanallaştırma katmanının ilginç gelişmeleri gündeme getirebileceğini söyleyebiliriz. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.