Anasayfa Haber Crucial, Ballistix Belleklerin Üretimini ve Satışını Sonlandırıyor

Crucial, Ballistix Belleklerin Üretimini ve Satışını Sonlandırıyor

Micron, Crucial markasının yüksek performanslı ve oyuncu odaklı RAM’ler barındıran Ballistix ailesinde üretimi sonlandıracağını duyurdu. Birdenbire alınan bu kararın sebebi ve ayrıntıları ise tam olarak bilinmiyor.

Crucial çok çeşitli DDR5 bellekler piyasaya sürdü, ancak şimdiye kadar hiç Ballistix adı altında bir ürün göremedik. Şirket, “Crucial bellek ve depolama ürün portföyünün genişletilmesiyle birlikte Micron’un DDR5 istemci ve sunucu ürün yol haritasının geliştirilmesine” odaklanacağını söylüyor.

Ayrıca basın açıklamasında şu sözlere yer verildi:

Şirket, Crucial P5 Plus Gen4 PCIe NVMe SSD, Crucial P2 Gen 3 NVMe SSD ve popüler Crucial X6 ve Crucial X8 taşınabilir SSD’ler gibi ödüllü SSD ürünleriyle performans bilgi işlem ve oyun topluluklarını desteklemeye devam edecek.

Görünüşe göre Micron, şirketin geçmişte birkaç kez yaptığı gibi tüketici odaklı Crucial markasının odağını bir kez daha değiştirmeye karar verdi. Ancak tüketici DRAM pazarındaki önemli bir oyuncunun ortadan kalkması açıkçası iyi bir şey değil.

Ne Samsung ne de SK-Hynix bu pazarda kendine ait ürünler sunmuyordu ve Micron’un Ballistix bellekleri sıkça tercih ediliyordu. Öte yandan Crucial en azından standart RAM kitlerini sunmaya devam edecek gibi görünüyor.