Anasayfa Haber Intel 13. Nesil Raptor Lake Özellikleri Doğrulandı: 24 Çekirdek

Intel 13. Nesil Raptor Lake Özellikleri Doğrulandı: 24 Çekirdek

Intel’in yaklaşan 13. Nesil Alder Lake işlemcileriyle ilgili daha önce birçok bilgi edinsek de şirket tarafından ilk defa resmi bilgiler paylaşıldı. Investors Meeting 2022 etkinliğinin bir parçası olarak Intel, bir Raptor Lake CPU’nun ilk mühendislik örneğini tanıttı.

Raptor Lake işlemci 24 çekirdek ve 32 iş parçacığıyla donatıldı. Şirket ayrıca yonganın 8 adet ve 16 verimlilik çekirdeğine sahip olacağını doğruladı. Bu da mevcut Alder Lake amiral gemisine göre verimlilik çekirdeklerinin iki katına çıkacağı anlamına geliyor. Öte yandan yeni yongalarla çift haneli performans artışı vaat ediliyor.

Alder Lake gibi, Intel Raptor Lake de Intel 7 (10nö) işlem teknolojisini kullanacak. LGA1700 soketi ile olan uyumluluk onaylandı, ancak teknoloji devi herhangi bir BIOS güncellemesi gerekip gerekmediğini belirtmedi. Dolayısıyla yaklaşan 13. nesil işlemcilerin DDR4 bellek desteği sunacağını söylemek mümkün.

Intel, Raptor Lake ile bazı hız aşırtma özellikleri sunacağını söylüyor. Ek olarak sunumda bir de Blender ve Adobe Premiere ile birlikte CPU çekirdeklerinin kullanımını gösterildi. 13. nesil işlemci ailesi 2022 yılının ikinci yarısında piyasaya çıkıyor, ancak henüz net bir tarih belirli değil.