Anasayfa Haber Intel Arc Alchemist Harici Kartların Çıkış Tarihi Onaylandı

Intel Arc Alchemist Harici Kartların Çıkış Tarihi Onaylandı

Intel’in merakla beklenen Arc Alchemist ekran kartlarının çıkış tarihi hep bir tartışma konusu olmuştu. Investor Meeting 2022 ile birlikte şirket, dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak mobil Arc GPU’ların bu çeyrekte, yani önümüzdeki bir buçuk ay içinde geleceğini doğruladı. Masaüstü platformu için hazırlanan kartlar ise 2022 yılının ikinci çeyreğinde bizimle olacak.

Öte yandan Intel, bu yıl 4 milyon adet harici GPU göndermeyi planladığını söylüyor. Bu nispeten büyük bir rakam, ancak tüm pazara kıyasla oldukça küçük. Jon Peddie Research’ten elde edilen veriler, 2021’de sevk edilen yaklaşık 95 milyon ayrık GPU olduğunu ve bu toplamın yaklaşık yarısının dizüstü bilgisayarlardan geldiğini gösteriyor.

Genel olarak bakıldığında Intel’in masaüstü çözümlerinden ziyade ilk olarak dizüstü Arc GPU’larına yöneleceği söyleniyor. Bunlar da muhtemelen 128 Vector Engine (eski EU) taşıyan düşük güçlü varyantlar olacak.

Mavi ekibin pazara girmesi elbette kötü değil, ancak Intel’in özellikle masaüstü pazara daha güçlü bir giriş yapmasını ve malum GPU fiyatları konusunda katkılar yapmasını bekliyorduk. Ancak görünüşe göre durum tam olarak beklediğimiz gibi olmayacak.

Teknoloji devinin Computex 2022 etkinliğinde Arc Alchemist ailesine yer verebileceği söyleniyor ve her halükarda beklememiz gereken en az 3-4 ay var. Bitirmeden önce, şirketin iş istasyonları için hazırladığı harici kartlarını üçüncü çeyrekte piyasaya süreceğini belirtelim.