Anasayfa Haber Windows 11 Pro Kurulumunda Artık Microsoft Hesabı Gerekecek

Windows 11 Pro Kurulumunda Artık Microsoft Hesabı Gerekecek

Windows 11’in ilk büyük yapısı Insider Dev kanalındaki kullanıcılar için çok sayıda yeni özellik, geliştirme ve hata çözümleriyle gelmişti. Genel olarak yapılan değişikliklerin önemli ve kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun yanında değişim günlüğünde fark edilen ve kimsenin hoşlanmayacağı bir nokta var: Windows 11’in Home sürümü gibi, Pro sürümü de artık kurulum sırasında bir internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerektirecek. Windows 11’in mevcut sürümünde kurulum yaparken bilgisayarımızı internete bağlamadan yerel bir kullanıcı hesabıyla yola devam edebiliyorduk ve şimdi yakında bu durum değişecek.

Çoğu cihaz günümüzde uygulama mağazalarını, bulut depolamayı ve cihazlar arası paylaşım ve senkronizasyonu tam olarak etkinleştirmek için oturum açma işlemi istiyor. Ancak Windows 11 yakında temel işlevler için bile bir hesap gerektirecek.

Apple’ın Mac’leri kurulum sırasında yerel hesap oluşturmaya hala izin veriyor ve iPhone’ları ve iPad’lerinde oturum açmayı atlayabiliyoruz. Android tarafında da aynı şekilde etkinleştirme için bir internet hesabına ihtiyaç duysa da ana ekrana geçiş yapmak için oturum açmak şart değil. Öte yandan Chrome OS bile bir kullanıcı hesabı olmadan temel işlevler için kullanabileceğiniz bir misafir moduna sahip.

Windows 11’deki değişiklik, işletim sistemini daha önce yerel bir hesapla kuran veya iş bilgisayarlarında oturum açmak için kullanıcı adı/şifre kullanan kişileri etkilemeyecek. Ancak bu durum geliştirme veya test için düzenli olarak yeni Windows kurulumları yapanlar, ayrıca internet bağlantısı olmayan bir yerde kurulum yapanlar için sinir bozucu olabilir. Yerel bir hesap kullanmak için şu yolu deneyebilirsiniz; her zaman kurulum sırasında kullanmak üzere bir Microsoft hesabı oluşturabilir, ardından yeni yerel bir hesap oluşturabilir ve sistem çalışır duruma geldiğinde Microsoft hesabından çıkış yapabilirsiniz.