Anasayfa Haber Twitter, DM için Sabitlenmiş Konuşmalar Özelliğini Duyurdu

Twitter, DM için Sabitlenmiş Konuşmalar Özelliğini Duyurdu

Kaybolan Tweet

Twitter, iOS, Android ve Web’deki Direkt Mesajlar (DM) hizmeti için, kullanıcıların sohbetleri gelen kutularının en üstüne sabitlemelerine olanak tanıyan sabitlenmiş bir konuşma özelliğini tanıttı. Sohbetleri sabitlemek, diğer sohbetlerden daha yeni mesajlar alınsa bile sabitlenen sohbetlerin listenin en üstünde kalmasını sağlıyor. Bu özellik daha önce, şirketin yeni özellikleri diğer kullanıcılara sunmadan önce özel erişim sağlamayı olanaklı kılan ücretli abonelik hizmeti Twitter Blue’nun bir parçasıydı.

Twitter altyazı

Mikroblog platformu, yaptığı açıklama ile kullanıcıların artık Android ve iOS cihazlarda ve Twitter Web sürümünde DM gelen kutularının üst kısmına altı adede kadar konuşmayı sabitleyebileceklerini duyurdu. Yeni özellik ile birlikte, sabitlenen sohbetler “Sabitlenmiş konuşmalar” adlı ayrı bir bölüme taşınıyor. Diğer sohbetlere ise “Tüm konuşmalar” başlığı altında erişim sağlanabiliyor.

Twitter ayrıca, özellikle çok kalabalık veya aktif bir gelen kutusuna sahip kullanıcıların grup sohbetlerini en üste sabitlemelerine olanak tanıyacak. Bu yenilik, birden fazla kullanıcı ile sohbet bulmayı da kolaylaştırabilir. Ancak, DM yoluyla bir tweet göndermek için paylaş düğmesine dokunmak sabitlenmiş konuşmaları en üstte göstermiyor. Twitter, bu menü için sohbetlerin kronolojik sırasını korumuş gibi görünüyor.

Sabitlenmiş konuşmalar, birçok popüler mesajlaşma uygulamasında bulunan ortak bir özellik olarak dikkat çekiyor. WhatsApp, Signal, Telegram, Google ve Apple’ın Mesajlar uygulamaları ve Facebook Messenger, halihazırda bahsi geçen özelliği kullanıcılarına sunuyor. Mikroblog hizmeti, bu hizmetler arasında özelliği sunan son hizmet olma özelliğini taşıyor.

Son olarak yeni özelliğin Twitter için de aktif olmasında, şirketin geçtiğimiz yıl Aralık ayında Quill servisini satın almasının etkili olduğunu belirtelim.