Anasayfa Haber Düşen Taleple Birlikte Kripto Madencilik Kartları da Ucuzluyor

Düşen Taleple Birlikte Kripto Madencilik Kartları da Ucuzluyor

Sapphire, Kasım ayında Navi 22 GPU ve 10 GB GDDR6 bellek ile gelen GPRO X080 madencilik kartını piyasaya sürmüştü. Bildiğiniz gibi AMD tarafından resmi bir madencilik ürünü piyasaya sürülmüş değil. Ekran kartı üreticileri ise madencilik ekipmanlarının reklamını yapma konusunda isteksiz.

Avrupa’daki ürün fiyatlarını bir araya getiren Geizhals, Sapphire GPRO X080 madencilik kartında fiyatın hızla düştüğünü gösteriyor. Kartın şu anda 765 euroluk bir fiyatı var. Neredeyse tam bir ay öncesinde ise fiyatlar 1240 euro seviyesindeydi ve %38’lik bir düşüş söz konusu.

Bu bir fiyat indirimi gibi görünse de aslında durum öyle değil. Madencilik kartı 750 euroluk fiyat etiketiyle fiyatıyla piyasaya sürüldü, bu nedenle şimdi resmi fiyatına döndüğünü belirtelim. Öte yandan bu fiyat düşüşünün hem AMD hem de NVIDIA tarafında yaşanan fiyat düşüşleriyle orantılı olduğunu görüyoruz. Peki bu ne anlama geliyor?

Aralık ayından bu yana genel kripto para piyasası düşüş eğiliminde ve bu da madencilerin yatırımlarını telafi etme sürecini zorlaştırıyor. Dolayısıyla hem oyuncular hem de madencilik için üretilen ürünlere talep azalırken fiyatlar da aşağı çekilmeye başlıyor. Nihayetinde ise fiyatların daha hızlı şekilde düşüş gösterdiğini görmemiz şaşırtıcı olmayacak.