Anasayfa Haber Çip Krizi, iPhone’ların Ekran Üretimini Etkileyebilir

Çip Krizi, iPhone’ların Ekran Üretimini Etkileyebilir

Çip Krizi

Dünyanın önde gelen akıllı telefon ekranı üreticilerinden biri olan BOE, iPhone’lar için Apple’a yaptığı sevkiyatları artırmaya çalışıyor ancak şirketin satış hedefine ulaşması konusunda bazı sorunlarla karşı karşıya olduğu görülüyor. Bu sorun tahmin edebileceğiniz üzere çip krizi.

The Elec’in yayımladığı rapora göre, BOE, devam eden küresel çip krizi nedeniyle iPhone’larda kullanılan OLED panellerin üretimini gerçekleştirmede problemler yaşıyor. Şirketin bu ay ve gelecek ayda sevkiyatları yetiştiremeyeceği tahmin edilmekte. Zira BOE’nin iPhone ekranları üretebilmesi için gereken çipleri edindiği LG Semicon, üretim kapasitesinin yetersizliği nedeniyle BOE’den önce sadece kendi ekran panel firması LG Display’e tedarik seçeneği sunuyor.

iPhone 13 her zaman açık ekran özelliğiBu durumdan dolayı BOE, önümüzdeki ay OLED panel üretim kapasitesini üç milyon birimden iki milyon birime düşürmek zorunda kalacak. Diğer taraftan, Apple’ın 2022’nin ilk yarısı için BOE’den 10 milyona kadar OLED panel ünitesi sipariş ettiğini de göz önüne alırsak, akıllara iPhone üretiminde bazı sorunların olup olmadığı sorusu geliyor. En azından şu anlık, kısıtlı ekran tedariği yüzünden iPhone cihazların arzında bir aksaklık yaşanması pek mümkün görünmüyor çünkü Apple tek bir tedarikçiye bağımlı değil. Teknoloji devinin ekran panelleri konusunda ortaklık içerisinde çalıştığı başka şirketler de var ama planlarda yaşanabilecek ani bir değişikliğin etkisi olumsuz sonuçlara da neden olabilir. Bu noktada farklı ihtimallerin bulunduğunu belirtelim. Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.