Anasayfa Haber Microsoft, Windows 12 İçin Hazırlık Yapıyor Olabilir

Microsoft, Windows 12 İçin Hazırlık Yapıyor Olabilir

İki bağımsız kaynak, Microsoft’un Windows 12 işletim sistemini geliştirmeye başladığını ya da başlangıç aşamasında olduğunu öne sürdü. Redmond devinin şu anda personel değiştirdiği ve ekipleri Windows 12 geliştirmeye başlamak için hazırladığı söyleniyor.

Swift on Security‘e göre Microsoft’tan bir kaynak, “Windows 12’nin zaten geliştirme aşamasında olduğunu ve iki TPM gerektireceğini” söyledi. Öte yandan Deskmodder.de, yazılım devinin Windows 12 işletim sistemiyle ilgili duyumlar aldığını iddia ediyor. Ayrıca Microsoft’un projeye yönelik ekipler oluşturmaya devam ettiği için Windows 12’nin yalnızca önümüzdeki aydan itibaren geliştirilebileceğini söylüyorlar.

“İki TPM” detayı ise biraz tuhaf. Swift on Security şaka yapmış gibi görünmüyor, ancak Deskmodder bu sözlerin sadece bir şaka olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, işletim sistemi için hem TPM (Trusted Platform Module) hem de Microsoft Pluton desteğinden bahsediyor olabilirler.

Windows 10 işletim sistemi 2015’te piyasaya sürüldüğünde Windows’un son sürümü olduğu ve yeni bir sürüm çıkmayacağı söyleniyordu. Microsoft ise zaman içinde fikirlerini değiştirdi ve görünüşe göre yeni sürümler çıkmaya devam edecek. Bitirmeden önce, bunların birer iddiadan ibaret olduğunu ve resmi bir doğrulu olmadığını ekleyelim.