Anasayfa Haber Lenovo, Çin Üretimi Zhaoxin CPU’lu Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

Lenovo, Çin Üretimi Zhaoxin CPU’lu Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

Lenovo, Zhaoxin‘in KX-6600MA4 işlemcisini temel alan ve özel bir Lenovo SoC kullanan yeni ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarını tanıttı. Kaitian N7, yakın zamanda duyurulan Yoga Slim 7i dizüstü bilgisayar modelini andırıyor ve bu sınıftaki ürünlerden beklenen sayısız özelliğe sahip.

Lenovo Kaitian N7, TSMC’nin 16 nm üretim teknolojisi kullanılarak üretilen ve LuJiaZui mikro mimarisine dayanan dört çekirdekli Zhaoxin KaiXian KX-6600MA4 CPU tarafından destekleniyor. İşlemci 16 GB DDR4 bellek ile bir araya gelirken depolama için PCIe arabirimine sahip 512 GB NVMe uyumlu bir SSD’ye yer verilmiş.

Yazılıma gelince, dizüstü bilgisayar Çin’de geliştirilen özel bir işletim sistemi çalıştırıyor ve doğal olarak Tianxia’da tasarlanmış bir BIOS ile birlikte geliyor. Çin’de tasarlanan bu laptop, 2.2K çözünürlük ve 14 inç boyutundaki bir ekrana sahip. Ayrıca 1.29 kilogram ağırlığında ve 14.6 mm kalınlığında.

Bağlantıya kısmında Wi-Fi 6 + Bluetooth 5, HDMI çıkışı, iki USB-C bağlantı noktası, bir USB Tip-A konektörü ve kulaklıklar için bir TRRS ses konnektörü bulunuyor. Ek olarak bir de parmak izi okuyucu kullanılmış.

İşletim sistemi, modern standartlara göre oldukça uzun olan 14 saniyede açılıyor. Ayrıca bu dizüstü, 61 Wh pil ile donatıldığında bile yalnızca altı saate kadar dayanabiliyor. Lenovo’nun Kaitian N7 modelinin fiyatlandırması veya perakende satış tarihi hakkında bir bilgi yok. Ancak kısa kısa zaman içinde Çin pazarında satışa çıkması bekleniyor ve diğer bölgelere ulaşması pek olası görünmüyor.