Anasayfa Haber Samsung Expert RAW Uygulamasının Galaxy Cihazlarına Geleceği Tarihler Belli Oldu

Samsung Expert RAW Uygulamasının Galaxy Cihazlarına Geleceği Tarihler Belli Oldu

Samsung Expert RAW

Samsung, kullanıcılara daha yüksek kaliteli bir DNG dosyası sunan Expert RAW uygulamasını 2022 yılında bir dizi akıllı telefonu için kullanıma sunacak. Zaten beta Samsung Expert RAW uygulaması, Samsung Galaxy S21 Ultra için Kasım ayından beri kullanılabilir durumda. Şimdi ise yeni Samsung Galaxy S22 modellerinde kullanılabiliyor.

@UniverseIce adlı Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşıma göre, söz konusu uygulama, Samsun Galaxy S21 Ultra için Mart ayında kullanıma sunulacak. Uygulama, Nisan ayında Samsung Galaxy Z Fold3 için çıkacak. S20 Ultra, Note 20 Ultra ve Z Fold2 ise bu yılın ilk yarısında Expert RAW uygulamasına kavuşacak.

GSM Arena’nın paylaşmış olduğu bilgiye göre, Samsung Expert RAW, Samsung’un uygulanan HDR çoklu çerçeve işlemesi ile birlikte kullanıcılara daha yüksek kaliteli bir DNG dosyası sunuyor. Uygulama, Samsung Galaxy S21 Ultra’da bulunan dört kameranın tamamıyla birlikte çalışıyor.

Bu uygulama sayesinde beyaz dengesini, renkleri, pozlamayı ve istediğiniz pek çok şeyi değiştirmek için görüntü dosyalarını Lightroom’a aktarabiliyorsunuz. HDR işlemeyi elde etmek için Lightroom’da Samsung profilini kullanmanız gerektiğini de hatırlatalım.