Anasayfa Haber Elden Ring, Steam’de 690 Binden Fazla Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı

Elden Ring, Steam’de 690 Binden Fazla Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı

Elden Ring

PlayStation 5 sürümünün Metacritic ortalaması 97 olan Elden Ring, bugün itibarıyla çıkışını gerçekleştirdi ve Steam’de oldukça önemli bir çıkış günü başarısı elde etti. Oyun geliştiricisi From Software’in yeni açık dünya aksiyon-macera oyunu, çıkış gününde 691.723 eş zamanlı oyuncuya ulaştı ve eş zamanlı olarak en çok oynanan oyunlar sıralamasında, Lost Ark’ın hemen arkasına yerleşti.

GameSpot’un aktardığı habere göre, Steam’de eş zamanlı olarak en çok oynanan oyunlar sıralamasının üçüncü ile onuncu sıraları arasında sırasıyla Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Destiny 2, Apex Legends, Rust, Team Fortress 2, PUBG: Battlegrounds ve MIR4 gibi son derece önemli oyunlar yer alıyor.

Elden Ring

Bu listeye baktığınızda, Elden Ring’in bu başarısı bir kat daha anlam kazanıyor. Çünkü tek oyuncu odaklı bir oyunun bu kadar çok çevrim içi çok oyunculu oyunu geride bırakması pek sık rastlanan bir durum değil. Üstelik Elden Ring, souls-like türünde bir oyun olması nedeniyle nispeten niş sayılabilecek bir oyuncu kitlesine hitap ediyor.

Ancak From Software’in yıllar boyunca kendine has tarzıyla geliştirdiği, başarılı savaş mekaniklerine sahip souls-like türündeki oyunlar, zaman içerisinde çok daha fazla oyuncunun souls-like türüne ve dolayısıyla bu türün ortaya çıkmasını sağlayan From Software’in oyunlarına yakınlaşmasını ve de stüdyonun her yeni oyununun bir öncekinden daha fazla dikkat çekmesini sağladı.