Anasayfa Haber Jason Schreier: “Elden Ring Oynadığım En İyi Oyunlardan Biri”

Jason Schreier: “Elden Ring Oynadığım En İyi Oyunlardan Biri”

Jason Schreier

From Software’in merakla beklenen souls-like türündeki yeni oyunu Elden Ring, bugün itibarıyla çıkışını gerçekleştirdi. Ancak tabii ki her büyük oyunun çıkış sürecinde olduğu gibi, bu oyun da basın kuruluşlarına erkenden gönderildi ve bu sayede oyunun basınından pek çok isim, oyunu erkenden tecrübe edebildi. Bu isimlerden biri de Jason Schreier idi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü ünlü oyun gazetecisi Jason Schreier’ın Elden Ring hakkındaki görüşlerini paylaştığı yazısı Bloomberg’in internet sitesinde yayınlandı. Bununla birlikte Schreier, oyun hakkındaki düşüncelerini kısaca Twitter hesabı aracılığıyla da paylaştı. Schreier, oyunla ilgili olarak şunları söyledi:

“Elden Ring oynadığım en iyi oyunlardan biri. Breath of the Wild’ın keyifli merakını Dark Souls’un karmaşık tasarımıyla karıştırıyor. Önceki From Software oyunlarından daha erişilebilir, ancak yine de bir o kadar gergin, cezalandırıcı ve tuhaf. Muazzam bir başarı.”

Bununla birlikte oyunu yaklaşık olarak 40 saat oynadığını ve oynamadığı her saat, oyunu oynamak istediğini dile getiren Jason Schreier, oyunu bilgisayarda oynadığını ve birkaç kötü dengesiz kare hızı durumuyla karşılaştığını, oyunun birkaç kez çöktüğünü, ancak çoğunlukla iyi çalıştığını ifade etti. Ayrıca Schreier, oyunun PlayStation 5 sürümünü de kontrol ettiğini ve kendisine göre, oyunun PlayStation 5’teki kare hızının stabil olmadığını belirtti.

Bu arada Elden Ring incelemeleri birkaç gün önce yayınlamıştı. Bu sayede oyunun Metacritic skoru da belli oldu. Oyunun PlayStation 5 sürümünün Metacritic ortalaması 97. Xbox Series X ve PC sürümlerinin Metacritic skoru ise 95.