Anasayfa Haber PlayStation Uygulaması, PS5 İçin Oyun Kaydetme ve Otomatik Yükleme Özelliği Kazandı

PlayStation Uygulaması, PS5 İçin Oyun Kaydetme ve Otomatik Yükleme Özelliği Kazandı

PlayStation Uygulaması

Bazı bölgelerdeki PlayStation 5 kullanıcıları için artık konsoldaki en iyi oyun anlarını paylaşmak çok daha kolay. Zira Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Japonya için en son PS5 oyun kayıtlarınızı otomatik olarak depolayan ve bunları paylaşmayı veya konsol dışında saklamayı çok daha kolay hale getiren bir PlayStation uygulaması özelliği kullanıma sunuldu.

GameSpot’un haberine göre, bu yeni özellik sayesinde, artık “Oluştur” menüsü ya da “Oluştur” düğmesi ile çektiğiniz ekran görüntüleri ve üç dakikadan kısa, 4K olmayan videolar otomatik olarak 14 gün boyunca mobil uygulamaya kaydedilecek. Ancak PlayStation 5 kullanıcılarının bu özelliği kullanabilmeleri için konsollarındaki “dinlenme modundayken internete bağlı kal” seçeneğini aktif hale getirmeleri gerekiyor.

Ne yazık ki, kullanıcıların PlayStation 5’lerindeki ekran görüntülerini ve videolarını dinlenme modunda değilken PlayStation uygulamasına yüklemeleri şimdilik mümkün değil. Ancak eğer isterlerse, PS5’i dinlenme moduna alıp, ekran görüntülerinin ya da videoların otomatik olarak yüklenmelerini bekledikten sonra, konsollarını dinlenme modundan çıkarabilirler.

Bununla birlikte PlayStation 5 kullanıcıları, ekran görüntülerini ve videoları konsollarının hafızasından silseler bile, PlayStation uygulaması aracılığıyla bunlara erişmeye devam edebilecekler. Bu nedenle kullanıcılar, oyun yakalama özelliğini sıkça kullanma konusunda rahat olabilirler.