Anasayfa Haber Apple, 20″ Boyutunda Katlanabilir Ekranlı Cihaz Geliştiriyor Olabilir

Apple, 20″ Boyutunda Katlanabilir Ekranlı Cihaz Geliştiriyor Olabilir

Katlanabilir Ekranlı Cihaz

Apple’ı yakından takip eden Mark Gurman’a göre “iPad ve MacBook karışımı” olarak tanımlanan 20 inç boyutunda bir katlanabilir ekranlı cihaz üzerinde çalışılıyor olabilir.

Gurman, Display Supply Chain Consultants’ın CEO’su ve analisti Ross Young’ın iddialarını destekleyerek Apple’ın gerçekten de bu tür bir katlanabilir cihazın yapılabilirliği konusunda araştırma yaptığını söylüyor. Young, geçen hafta Apple’ın büyük ve katlanabilir ekranlı bir cihaz geliştirme konusundaki sözde planlarına dikkat çekmişti.

Katlanabilir Ekranlı Cihaz
ThinkPad X1 Fold

Gurman, cihazın fiziksel bir klavye ve touchpad içermeyen çift katmanlı bir ekrana sahip olacağını ve cihazda gezinme ve yazı yazmanın, tamamen dokunmatik ekran tabanlı olacağını iddia ediyor. Söz konusu cihazın potansiyel çıkış tarihi ile ilgili olarak ise, Young’ın 2026 yılı tahmininden bahsetmiş.

Halihazırda Lenovo, tam ortadan ikiye katlanarak dokunmatik ekranlı bir dizüstü bilgisayar haline gelen 13 inçlik bir ekrana sahip ThinkPad X1 Fold ile benzer bir cihazı gerçeğe dönüştürdü. Ancak Lenovo henüz bu teknolojiyi mükemmel hale getirmedi. Eğer Apple gerçekten böyle bir cihazı piyasaya sürecek olursa, söz konusu teknolojiyi çok daha kullanışlı bir şekilde bizlere sunabilir.