Anasayfa Haber Çinli CXMT, Bu Yıl DDR5 RAM Pazarına Girmeyi Hedefliyor

Çinli CXMT, Bu Yıl DDR5 RAM Pazarına Girmeyi Hedefliyor

The Economic Daily News tarafından yayınlanan bir rapora göre ChangXin Memory Technology (CXMT), Çin’in ilk DDR5 bellek üreticisi olmak için çabalıyor. CXMT aynı zamanda şu anda Çin’in en büyük DRAM ve tek DDR4/LPDDR4 bellek üreticisi.

CXMT’nin çabaları önemli yatırımlar sayesinde son zamanlarda hız kazandı. Ana şirket Ruili Integration, 19 yeni hissedardan sermaye alırken Ar-Ge’ye daha fazla yatırım yapma ve üretim tesislerini geliştirme şansı buldu. Yapılan yeni yatırımlarla birlikte şirketin orta ve uzun vadeli planı ise yıl içinde 300.000 silikon disk plaka üretimi yapmak.

DDR5 üretiminin başarılı denemelerinin ardından CXMT, yıl sonundan önce seri üretime geçmeyi umuyor. Rapor, o zamana kadar “daha gelişmiş” 17nm (LP)DDR5’in yanı sıra diğer gelişmiş işlem bellek yongalarını piyasaya süreceğini gösteriyor.

Eğer Adata veya Foresee markalı DDR4 bellekler kullanıyorsanız bunların CXMT üretimi yongalara sahip olma olasılığı var. DDR5 geliştirmeleri Çin için önemli, ancak orta-uzun vadeli olarak 300.000 wafer hedefi biraz küçük. Dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisi olan TSMC’nin 2020’de ayda 13.000.000 silikon disk plaka üreteceği tahmin ediliyordu. O zamandan beri birkaç fabrika genişledi ve yatırımlar artmaya devam ediyor. Micron gibi daha küçük ama yine de önemli bir oyuncu, en son rakamlara göre ayda yaklaşık 2.000.000 wafer ve Intel ayda yaklaşık 900.000 wafer üretiyor.