Anasayfa Haber Netflix, Next Games’i Satın Aldı

Netflix, Next Games’i Satın Aldı

Netflix Next Games

Netflix, Next Games adlı Finlandiyalı mobil oyun geliştiricisini 72.08 milyon dolar karşılığında satın aldı. Böylece Netflix, Kasım ayında Android ve iOS için başlattığı oyun platformunu da güçlendirmiş olacak.

Next Games’in şu anda çok sayıda oyunu bulunmuyor. Öte yandan iki The Walking Dead oyununun yanı sıra Stranger Things: Puzzle oyunları şirketin kataloğunda mevcut durumda. Netflix’te oyun oynayanlar bu oyunları yakın zamanda Netflix şemsiyesi altında görmeyi bekleyebilir.

Netflix Oyun Başkan Yardımcısı Mike Verdu satın alma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Oyunlar için ortak bir vizyon ve tutkuyla Next Games’i dünyanın en iyi mobil oyun üreticilerinden bazılarına ev sahipliği yapan bir şehirde ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Helsinki ayrıca, şirket içi oyun geliştirme yeteneklerimizi genişletmeye yardımcı olacak büyük yeteneklere sahip diğer Avrupa şehirlerine de yakındır. Oyunlara daha yeni başlamış olsak da Next Games ile birlikte reklamsız ve uygulama içi satın alma olmadan dünya çapındaki üyelerimizi memnun edecek birinci sınıf bir oyun portföyü oluşturabileceğimizden eminim.”

İki şirket arasındaki anlaşmanın Haziran sonunda tamamlanması bekleniyor.