Anasayfa Haber Samsung Display, Apple İçin Yeni bir OLED Panel Üzerinde Çalışıyor

Samsung Display, Apple İçin Yeni bir OLED Panel Üzerinde Çalışıyor

Samsung, LG'den LCD Panel Tedarik Edebilir

The Elec, Samsung Display’in Apple için tamamen yeni bir OLED panel türü üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

The Elec tarafından yayınlanan rapora göre, Samsung Display’in üzerinde çalıştığı birçok yenilikten yalnızca biri olan yeni OLED teknolojisi, yakında çıkacak olan birçok Apple üründe bulunacak. Yeni iki yığınlı tandem OLED panellerin, bir yerine iki emisyon katmanı kullandığı söyleniyor. Bu durum, söz konusu panellerin parlaklığının neredeyse iki katına ve kalite beklentisinin de dört katına çıkması anlamına gelmekte. Ancak tabi ki, bahsi geçen yenilik üretimle ilgili maliyetlerde de kesinlikle bir artışa neden olacak. Ancak bu durum da Apple’ı pek fazla rahatsız etmiyor gibi gözüküyor.

İki yığınlı tandem OLED paneller, 2024-2025’ten itibaren iPad’lere, iMac’lere ve MacBook’lara güç sağlayacak. Raporda ayrıca, panellerin otonom araçlarda da kullanılabileceğini öne süren bir “otomotiv” kullanım durumundan da bahsediliyor. Bununla birlikte tandem OLED panellerin (Samsung tarafından T takma adına sahip) seri üretiminin 2023 yılına kadar başlaması da bekleniyor.

Samsung Display

Bunların yanı sıra, yeni T1 OLED panelini kullanacak ilk ürünün Samsung Electronics olacağını belirtmekte de fayda var. Bu durum, yeni panelleri gelecekteki bir Galaxy S akıllı telefon veya tablet ile çalışırken görebileceğimiz anlamına geliyor. Ayrıca, Samsung’un Apple’ın beğenilerinden toplu siparişler vermeden önce panelleri test etmesine de olanak tanıyacak. BoE Display gibi rakiplerin kötü kalite kontrol nedeniyle Apple’ın siparişlerini kaybetmesinin ardından Samsung, yeni OLED panelleri ile büyük bir çıkış yakalayabilir.

Ancak yine de en azından öngörülebilir bir gelecek için, tüm Samsung ve Apple ürünlerinin geleneksel tek yığınlı OLED panellere bağlı kalacağını belirtmekte fayda var. Bu durum, Samsung’un T1 OLED üretim ve tasarımıyla ilgili bilinmezlikleri ortadan kaldırması ile değişkenlik gösterebilir. Ancak yakın tarihte böyle bir lansman söz konusu değil. Bunun yanı sıra, iki emisyon katmanıyla ilgili ana zorluklardan biri olarak da bir OLED panelinin en önemli satış noktalarından biri olan renk doğruluğu gösteriliyor. Samsung’un bu durum karşısında ne yapacağı da merak konusu.