Anasayfa Haber Western Digital, Red Pro 20 TB NAS HDD Modelini Duyurdu

Western Digital, Red Pro 20 TB NAS HDD Modelini Duyurdu

Western Digital, NAS kullanıcıları için en büyük sabit disklerden biri olan WD Red Pro 20 TB modelini 499,99 dolarlık fiyatla piyasaya sürdü.

Bu sabit disk şirketin ilk yüksek kapasiteli sürücüsü değil. WD daha önce WD Gold ve Ultrastar DC HC560’ı 20 TB’lık sürümlerle piyasaya sürmüştü. Bu sürücüler kurumsal ve veri merkezi sınıfını hedefliyordu, WD Red Pro 20 TB ise daha çok ana akım tüketiciler için.

Red Pro 20 TB modeli daha yüksek performans, güvenilirlik ve kapasite sunmak amacıyla iNAND UFS yerleşik flash sürücüsüne (EFD) dayanan OptiNAND teknolojisinden yararlanıyor. 20 TB hedefine ulaşmak için Western Digital, her biri 2,2 TB boyutunda olan dokuz ePMR (enerji destekli dikey manyetik kayıt) plakasını kullanmayı tercih etti. Yüksek kapasiteli sabit disk ayrıca çok büyük miktarda veriyi taşımak için mükemmel olan geleneksel manyetik kayıt (CMR) teknolojisinden yararlanıyor.

Yeni HDD standart 3,5 inç form faktörüne bağlı kalıyor ve sisteminizle SATA arabirimi aracılığıyla iletişim kuruyor. Sabit disk 512 MB önbellek ile birlikte gelirken 7200 RPM hızla dönüyor. Öte yandan yerleşik NAND’ın kapasitesi belirtilmemiş.

Performans konusuna gelince, 20 TB’lık sürüm 268 MBps’ye kadar veri aktarım hızları sunabilirken 18 TB varyanttan yalnızca 4 MBps daha yavaş. Karşılaştırma yapacak olursak, WD Gold 20 TB ve Ultrastar DC HC560 269 MBps hız sunuyordu. Bu nedenle WD Red Pro 20 TB kurumsal sınıf seçeneklere karşı bile oldukça iyi bir performans sergiliyor.

Western Digital, WD Red Pro 20 TB’yi (WD201KFGX) yılda 300 TB’a kadar iş yükü oranıyla derecelendiriyor ve sürücüyü beş yıllık sınırlı bir garantiyle destekliyor.