Anasayfa Haber Elden Ring, En Hızlı Satan Souls Oyunu Oldu

Elden Ring, En Hızlı Satan Souls Oyunu Oldu

Elden Ring

Elden Ring, GamesIndustry.biz tarafından yayınlanan oyun satış verilerine göre, 2018 yılında piyasaya sürülen Red Dead Redemption 2’den bu yana (Call of Duty: Vanguard ve FIFA haricinde), Birleşik Krallık’ta en iyi çıkış yapan video oyunu oldu.

GamesRadar+’ın haberine göre, oyun, Birleşik Krallık’ta yeni çıkan Horizon: Forbidden West gibi oyunları gölgede bıraktı. Elden Ring’in PlayStation konsollarına özel olan Horizon: Forbidden West’ten 2,5 kat fazla sattığı ifade ediliyor. Tabii bu durumda, Elden Ring’in birden fazla platform için satışa sunulmasının etkisinin olduğu da yadsınamaz bir gerçek.

Rakamlar, dijital satışların Elden Ring’in satışlarının %68’inden fazlasını meydana getirdiğini ve alıcıların çoğunluğunun Xbox ya da PC’yi tercih ettiğini gösteriyor. Ayrıca Xbox satışlarının %85’i, PC satışlarının ise %73’ü dijital olarak gerçekleşmiş. PlayStation 5 ve PlayStation 4 alıcıları için de satışların yarısından fazlası dijitaldi.

Elden Ring

Bu oranlar, diğer oyunların satış trendleriyle aşağı yukarı aynı çizgide. Ancak oyuncuların Elden Ring’in fiziksel sürümünü almaları için de fazlasıyla nedenleri vardı. Elden Ring Premium Koleksiyoncu Sürümü, özellikle ilgi çekici bazı ekstralarla birlikte satışa sunuldu ve hemen tükendi.

Oyun, Birleşik Krallık dışında da son derce iyi bir satış başarısı yakaladı. Elden Ring’in ABD’deki performansına dair şu anda herhangi bir veri olmamasına rağmen, Famitsu tarafından paylaşılan bir rapor, Elden Ring’in Japonya’da yaklaşık olarak 280.000 adet satıldığını doğruladı. Bununla birlikte From Software, toplam satışlarla ilgili resmi bir açıklama paylaşmadı ve bu sayı yalnızca PlayStation 4 ve PlayStation 5’teki toplam satışları içeriyor.