Anasayfa Haber NVIDIA, Rusya ile Olan Ticari İlişkilerini Askıya Aldı

NVIDIA, Rusya ile Olan Ticari İlişkilerini Askıya Aldı

NVIDIA, Rusya’ya yönelik ticari faaliyetlerini askıya aldığını açıklayan en son Silikon Vadisi şirketi oldu. Bu haber Rusya’daki PC oyuncuları, donanım meraklıları ve bilgisayar odaklı iş yapanlar için önemli bir darbe olacak. Henüz kısa zaman önce Intel ve AMD’nin benzer kararlar aldığını bildirmiştik. Yeşil takımın da bu konuya dahil olmasıyla teknoloji üçlüsü tamamlanmış oldu ve Rusya ile olan faaliyetler durduruldu.

Bir NVIDIA sözcüsü PCMag‘e “Rusya’ya satış yapmıyoruz” dedi. İlave olarak kapsamlı bir açıklama göremiyoruz lakin bu kararın tüm NVIDIA ürünlerini kapsadığı belirtiliyor. Dolayısıyla yalnızca GeForce GTX-16, RTX-20 ve RTX-30 serisi kartlar etkilenmeyecek. Aynı zamanda veri merkezi, yapay zeka, otomotiv ve benzerlerini kapsayan tüm ürün portföyü bu durumdan etkilenecek.

Birçok NVIDIA ekran kartı ortağı Çin’de yer alıyor. Ancak birkaç gün önce Çin, Ukrayna’daki sivillere verilen zarardan son derece endişe duyduğunu söyleyerek tutumunu biraz değiştirdi. Diğer yandan Rus ticari faaliyetlerini durdurmaya karar veren şirketler arasında Microsoft, Apple ve Samsung gibi önemli isimler de bulunuyor. Dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisi TSMC ise Rusya için Baikal ve farklı şirketler tarafından tasarlanan yongaları üretiyordu, ancak artık hizmetleri mevcut değil.

Ek olarak hatırlatmak gerekirse, Rusya’da Twitter, Facebook ve YouTube gibi kanallara erişim engeli getirilmişti.