Anasayfa Haber Chrome 99, MacOS’de Safari’den Daha Hızlı

Chrome 99, MacOS’de Safari’den Daha Hızlı

Chrome 99 MacOS

Google, Chrome 99 internet tarayıcısının Mac bilgisayarlarda büyük kazanımlarla birlikte macOS ve Android’de önemli ölçüde daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Hız odaklı “yapı optimizasyon tekniği” ve iyileştirilmiş grafik işleme sayesinde, Chrome‘un yüzde 15 daha hızlı grafiklerle Safari’den genel olarak yüzde 7 daha hızlı olduğu ifade ediliyor. Hatta Google’a göre. Apple’ın M1 Max donanımlı bir MacBook Pro’da kendi Hızölçer karşılaştırmasında Safari’den daha iyi performans gösteriyor.

Google, Chrome’un 2020’nin sonlarında ilk M1 Mac’lerin geldiği zamana göre yaklaşık yüzde 43 daha hızlı olduğunu belirtiyor. En büyük iyileştirmelerden biri, 2021’in sonlarında Google’ın Apple Silicon için özellikle güçlü avantajlar sunan yeni bir JavaScript derleyicisini tanıttığı zaman geldi.

Android kullanıcılarının da anlamlı bir iyileşme görmesi gerektiği paylaşılıyor. Google’ın mobil işletim sistemindeki Chrome, kritik arayüz anlarına öncelik vermeyi içeren optimize edilmiş gezinme sayesinde yüzde 15 daha hızlı.

Bakalım Apple tarafından buna herhangi bir cevap verilecek mi?