Anasayfa Haber Blender 3.1, Metal GPU Desteği İle Çıktı

Blender 3.1, Metal GPU Desteği İle Çıktı

Blender 3.1 Metal

Açık kaynaklı 3B yazılımı Blender, 3.1 sürümüne güncellendi. Güncelleme, özellikle Mac kullanıcıları için önemli iyileştirmeleri berberinde getiriyor. Blender 3.1, artık M1 çipseti ve türevleri ile Mac sistemler için Metal GPU render desteğine sahip.

Metal destekli Blender 3.1 beta sürümü Aralık 2021’de yayınlanmıştı. Bu güncelleme artık tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale gelmiş durumda. Apple, macOS’ta OpenCL teknolojisi desteğini Metal için sonlandırdığından beri, Blender Mac’lerde GPU renderlemeyi etkinleştirme seçeneğini sunmamıştı.

Bundan böyle Metal arka uçla, uygulama yalnızca GPU’ya erişimi sayesinde daha hızlı çalışmakla kalmıyor. Aynı zamanda M1, M1 Pro, M1 Max ve M1 Ultra çipsetlerde yerleşik GPU ile de çalışıyor. Standart CPU oluşturma ile karşılaştırıldığında Metal GPU renderleme ile oluşturma süreleri 2 kata kadar daha kısalıyor.

Blender 3.1 ayrıca artık daha az bellek kullanıyor, ışın izleme hassasiyeti iyileştiriliyor, varlık tarayıcı kitaplıkları daha hızlı yükleme için endeksleniyor ve uygulama 19 yeni düğüm alıyor.

Metal GPU işlemenin yalnızca Apple Silicon çipsetleri ile AMD grafik kartlarıyla çalıştığını ve macOS Monterey 12.3 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir Mac gerektirdiğini de belirtelim.