Anasayfa Haber DDR3 RAM Üretimi Azalıyor, Fiyatlar %5 Artabilir

DDR3 RAM Üretimi Azalıyor, Fiyatlar %5 Artabilir

TrendForce‘daki pazar araştırmacıları, yeni raporla birlikte DDR3 belleklerde üretimin hızla azaldığına dikkat çekti. Ancak daha kötü bir haber; arzın azalmasıyla birlikte önümüzdeki çeyrekte DDR3 fiyatları %5 civarında yükselebilir.

Bellek pazarında bazı tedarikçilerin DDR3 üretiminden çekilmek ve bellek portföylerini DDR5 lehine yeniden dengelemek için hamleler yaptığı görülüyor. TrendForce, DRAM üreticilerinin DDR3 planlarıyla ilgili başka ilginç bilgiler de sunuyor. En ilginç olanı, hem Samsung hem de SK Hynix’in DDR3 ürünleri için EOL (ürün ömrü sonu) ilan etmek amacıyla üretimi küçülttüğü bildirildi. Ancak Micron’un böyle bir planı yok ve şirketin 2026’dan sonra DDR3 üretimine devam edeceğini söylüyor.

Örneğin Sandy Bridge PC’nize 4 GB DDR3 RAM takılıysa, bunu çift kanal avantajlarıyla birlikte 8 GB’a çıkartmak isteyebilirsiniz. 8 GB belleğe sahip olanlar ise aynı şekilde 16 GB’a geçiş yapmayı düşünebilir. Fiyatlar kısa sürede pek fazla değişiklik göstermeyecek ve yalnızca %5’lik bir artıştan söz ediliyor. Ancak yine de gelecekte rakamlar biraz daha artabilir.