Anasayfa Haber Nintendo ve PlayStation Satışları Rusya’da Durdu

Nintendo ve PlayStation Satışları Rusya’da Durdu

Birçok teknoloji şirketi, sadece bir hafta içinde Ukrayna ile olan çatışmasına yanıt olarak Rusya’daki donanım, yazılım ve hizmetlerinin satışını askıya alma kararı vermişti. Bu kararı ilk açıklayan Microsoft oldu. Bunun dışında NVIDIA, Intel ve AMD gibi devlerin ticareti durdurduğunu gördük. Şimdi ise Sony ve Nintendo gibi iki önemli konsol üreticisi, Rusya’daki ticari faaliyetlerini askıya alan diğer çok uluslu şirketlere katıldı.

Rusya’ya yeni Microsoft Xbox, Nintendo Switch ve Sony PlayStation sevkiyatı yapılmadığı için stok fazlası olabilir. Avrupa pazarı ise bu sistemler Avrupa limanlarından ülkeye sevk edildiğinden dolayı daha fazla ürüne sahip olabilir. Rusya konsol oyun pazarı özellikle güçlü değil ve bu nedenle Avrupa pazarına çok sayıda ek konsol gelmesi beklenmiyor. Yine de bir PlayStation 5 veya Xbox Series X arayışındaysanız perakendecilere tekrar bakmak isteyebilirsiniz.

Microsoft, geçen hafta Rusya’da yazılımlarının, Xbox oyun konsollarının, oyunlarının ve hizmetlerinin satışını askıya alan ilk şirket oldu. Şu anda resmi perakende mağazalarından bir Xbox konsolu veya oyun almak mümkün değil. Bloomberg, Nintendo ve Sony’nin biraz daha yavaş davrandığını ve şirketlerin bu Çarşamba günü Rusya’ya donanım ve yazılım satışını durdurduğunu yazdı. Ayrıca Sony ve Nintendo’nun Rusya’daki dijital mağazaları da askıya alındı.

Ek olarak, satın alınan ve teslim edilen tüm oyunlar çalışmaya devam edecek olsa da gelecekteki oyunlar piyasaya sürülmeyecek.