Anasayfa Haber Windows 11 Android Alt Sistemi Yeni Özellikler Kazanıyor

Windows 11 Android Alt Sistemi Yeni Özellikler Kazanıyor

Windows 11 Android Uygulama

Windows 11’in merakla beklenen Windows Subsystem for Android (Android için Windows Alt Sistemi) desteği sonunda daha fazla kullanıcıya sunuldu ve Microsoft bir sonraki büyük güncelleme üzerinde çalışmaya başladı bile. Test kullanıcıları için Android entegrasyonunun yeni bir sürümü mevcut ve H.264 video desteğiyle birlikte Posta uygulaması entegrasyonu gibi bir dizi özellikle birlikte geliyor.

Android için Windows Alt Sistemi ilk olarak geçen yıl tanıtıldı ve şu anda sistemin Amazon App Store tarafından sağlanan uygulamaları çalıştırmanıza izin veriyor. Ancak komut satırının yanı sıra GitHub ve hatta Microsoft Store’da sunulan üçüncü taraf uygulamaları kullanarak uygulamaları farklı şekilde yüklemek mümkün.

Bu entegrasyon, Linux için Windows Alt Sistemi tarafından yürütülürken yerel uygulamalarla benzer bir deneyim sunan bir Hyper-V Sanal Makinesinde çalışıyor. Uygulamalar Başlat menüsüne veya görev çubuğuna sabitlenebiliyor, Alt+Tab bölümünde görünüyor ve Android uygulamaları arasında geçiş yapılabiliyor.

İşletim sistemi düzeyinde entegrasyon oldukça iyi olsa da, bazı uygulamalar ve oyunlar üçüncü taraf emülatörler kadar iyi performans sunamıyor. Neyse ki Microsoft alt sistemle ilgili sorunların farkında ve 2203.40000.1.0 sürümü bazı sorunları gidermeyi amaçlıyor.

WSA 2203.40000.1.0 sürümünden başlayarak, Android uygulamaları artık donanım hızlandırmalı H.264 kod çözme özelliğinden yararlanabilecek. H.264 kod çözme desteği, Play Store’un kendisi ve WhatsApp gibi çeşitli uygulamalar için daha iyi bir deneyim sağlamalı. Ayrıca uygulama donanım için optimize edilmişse ve PC önerilen gereksinimleri karşılıyorsa HD videoları da izleyebilirsiniz.

WSA için Windows Mail ve Diğer İyileştirmeler

Microsoft, Başlat menüsü veya görev çubuğu entegrasyonuna ek olarak Android için Windows Alt Sisteminde Posta uygulaması için bir uyumluluk sağlıyor. Sonuç olarak, yerel Windows 11 Mail uygulamasında başlatmak için Android uygulamasındaki bir posta bağlantısını tıklamak artık mümkün.

Diğer yeni özellikler arasında PUBG: Mobile gibi çeşitli oyunlar için performansı artırması gereken MSAA entegrasyonu yer alıyor. Ek olarak, yeni geliştirmelerle birlikte WhatsApp veya Amazon Appstore ve Kindle uygulamalarında sorunsuz bir kaydırma deneyimi bekleyebilirsiniz.

Sürüm notlarına göre Microsoft, belirli akış uygulamaları ve Windows Bekleme modu ile ilgili sorunları doğruladı. Bu bağlamda Windows 11 sürüm 22H2’den önce çeşitli düzeltmelerin yapılması bekleniyor.