Anasayfa Haber AMD FSR 2.0 ve RSR Yakında Kullanıma Sunuluyor

AMD FSR 2.0 ve RSR Yakında Kullanıma Sunuluyor

AMD, bu ay düzenlenecek olan GDC 2022 etkinliğiyle birlikte görüntü yükseltme teknolojileriyle ilgili yenilikler duyurmaya hazırlanıyor. Bazı kaynaklar bu etkinlikte FSR sürüm 2.0’ın duyurulacağını bildirmişti. Şimdi slaytlarla bu bilgiler doğrulandı ve kısıtlı bilgiler paylaşıldı.

Gelen bilgilere göre kırmızı takım 17 Mart’ta FSR 2.0 teknolojisini duyuracak. Bu duyuru, yeni nesil ölçeklendirme teknolojisinin tartışılacağı resmi GDC 2022 oturumundan 6 gün önce geliyor.

FSR 2.0, tüm oyunlarda ve çözünürlüklerde daha iyi görüntü kalitesi sunacak. Geliştirilen teknoloji zamansal verilere dayanacak ve optimize edilmiş kenar yumuşatma özelliğine sahip olacak. Bu bakımdan NVIDIA DLSS 2.0 için daha güçlü bir rakip olacağı söyleniyor.

AMD, FSR 2.0’ın özel Makine Öğrenimi donanımı gerektirmeyeceğini onayladı. Ancak şirket desteklenen GPU mimarilerinden özellikle bahsetmiyor. Kısacası FSR 2.0 “hem AMD hem de rakipler olmak üzere çok çeşitli ürün ve platformlarda” desteklenen oyunlarda kare hızını artıracak bir teknoloji olarak tanımlanıyor.

Özetle doğrulanan şeyler şunlar: FSR 2.0, geçici verileri kullanıyor, yerleşik kenar yumuşatma özelliğine sahip ve FSR’den daha yüksek görüntü kalitesi sunacak. Henüz teyit edilmeyen şeyler ise açık kaynak kodu ve AMD dışı donanım desteği. Slaytlar GDC 2022 oturumunun yalnızca bir parçası, bu nedenle haberlerin büyük çoğunluğu 23 Mart’ta sunulacak gibi görünüyor.

AMD Radeon Super Resolution

AMD, öte yandan nihayet RSR‘yi 17 Mart’ta piyasaya süreceğini doğruladı ve bu yeni sürücünün piyasaya sürülmesi için resmi tarih. RSR temelde teknolojisine dayanıyor, ancak tüm oyunlarla birlikte sürücü düzeyinde çalışabiliyor.

Yine de dikkate alınması gereken iki şey var, yalnızca Radeon RX 5000 üzeri GPU’larda çalışıyor ve algoritma tüm çerçeveyi (kullanıcı arayüzü ve menüler dahil) yükselttiği için FSR’den daha düşük kalite sunacak.