Anasayfa Haber Sadece iPhone 14 Pro Serisi Yeni A16 Çip ile Gelebilir

Sadece iPhone 14 Pro Serisi Yeni A16 Çip ile Gelebilir

iPhone 14 Pro

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun belirttiğine göre, iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max, bu yıl çıkacak olan iPhone modelleri arasında yeni A16 yonga setine sahip olan iki model olabilir. Paylaştığı bir tweet’te Kuo, standart iPhone 14 ve iPhone 14 Max’in, iPhone 13’ün tüm modellerinde bulunan A15 yonga seti ile birlikte geleceğini ifade etti.

Bunlara ek olarak The Verge’ün paylaşmış olduğu habere göre Kuo, her iPhone 14 modelinin 6 GB RAM ile geleceğini, her iki üst seviye cihazın da yükseltilmiş LPDDR5 belleğe sahip olacağını ve daha ucuz modellerin ise iPhone 13’te de bulunan LPDDR 4X bellekleri barındıracağını iddia etti.

9to5Mac’in belirtmiş olduğu gibi, Apple geçmişte daha pahalı modellerinde daha fazla çekirdeğe ya da belleğe sahip işlemciler tercih ediyordu. Ancak teknoloji şirketi 2013 yılında iPhone 5S ve 5C’nin piyasaya sürülmesinden bu yana, standart ve yüksek fiyatlı telefon modelleri arasında bir fark meydana getirmek için tamamen farklı iki işlemci kullanmadı.

Kuo ayrıca iPhone 14 Max’in 6,7 inçlik bir ekrana sahip olacağını tahmin ediyor. Bu da ilk kez, bu zamana kadar Pro modellerinde kullanılan böylesine büyük boyutlu bir ekranın daha ucuz, Pro olmayan bir modelde mevcut olacağına işaret ediyor. Kuo, geçtiğimiz Haziran ayında da buna benzer şekilde Apple’ın daha büyük ekranlı ve 900 doların altında bir iPhone üzerinde çalışıyor olabileceğini söylemişti.