Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 Dosya Gezgini’nde Reklamları Test Ediyor

Microsoft, Windows 11 Dosya Gezgini’nde Reklamları Test Ediyor

Windows 11 zaten kilit ekranında ve Başlat Menüsü’nde bazı reklamlar gösteriyordu. Ancak Microsoft bu konuda daha agresif davranacak gibi görünüyor ve Office 365 hizmetiyle ilgili reklamlarını yerel Dosya Gezgini’nde test etmeye başladı.

Reklamların Dosya Gezgini’ne girişi aslında yeni değil. Microsoft, 2017’de Dosya Gezgini OneDrive reklamlarını denedi ve bu hareket ağır bir şekilde eleştirildi. Görünüşe bakılırsa yazılım devi bu fikrinden vazgeçmiş değil ve yeni bir reklam yöntemi deniyor.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Dosya Gezginin’nin üst kısmında bir başlık olarak yeni bir Microsoft Editor reklamı görünüyor. Banner reklam, kullanıcıların “Microsoft Editör’ün gelişmiş yazma önerileriyle belgeler, e-posta ve web üzerinde güvenle yazabileceklerini” söylüyor ve Microsoft’un Microsoft Editor uzantısıyla ilgili belgelerine bir bağlantı içeriyor. Ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, Microsoft bu tür reklamları diğer Microsoft ürünlerini tanıtmak için kullanacak.

Öte taraftan banner’ın daha sonraki bir tarihte yeniden görünebileceği, bu nedenle reklamın kalıcı olarak devre dışı bırakılmayacağı söyleniyor. Bazı kullanıcılar, Dosya Gezgini’nde Microsoft’un Office.com PowerPoint şablonu özelliğini ve yardım önerileri olarak gizlenmiş bazı işaretli reklamları gördüklerini bildirdi.

Henüz pek çok sistemde reklam görülmüş değil, bu nedenle Windows Insider programında herkese sunulmadan önce bazı testler yapılıyor olması muhtemel. Yani şu anda kullanıcıların nabzı yoklanıyor. BleepingComputer, Dosya Gezgini reklamlarıyla ilgili sorularıyla Microsoft’a ulaştı, ancak henüz bir yanıt gelmedi. Eğer bu konuda bir yanıt gelirse yazıyı güncelleyeceğiz.

3 Yorumlar

  1. Microsoft’u kınadım, yeteri kadar çalışmamış. Text reklamlar var, mesela komut satırını açsamda karşımda reklam görmeliydim. Böylece Windows Server Core kurmuş olsam bile komut satırından bana reklamlar gösterebilirler.

    Umarım bu önerimi Microsofttan birileri duyarda hemen uygulamaya koyar. Bu reklam motoru seçimlik olmasın, direkt kernel’e entegre olsun daha performanslı çalışır, kolay kolay reklam engelleyicilerde birşey yapamaz.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version