Anasayfa Haber Aylık Xbox Series X ve S Satışları, İlk Kez PS5 Satışlarını Geride...

Aylık Xbox Series X ve S Satışları, İlk Kez PS5 Satışlarını Geride Bıraktı

Xbox Series X

En son GSD pazar raporuna göre, donanım satışları geçtiğimiz Şubat ayında geçen yılın Şubat ayına kıyasla toplamda %44 oranında düştü. Ancak Avrupa’da Xbox Series X ve Xbox Series S satışları, tüm Şubat ayı boyunca PlayStation 5 satışlarını geride bıraktı. Xbox Series S ve X’in bu satış başarısında, özellikle devam eden PS5 stok sorununun da etkili olduğu belirtiliyor.

Rapora göre her iki yeni nesil Xbox konsolunun, ilk kez PlayStation 5’ten daha fazla satmasına katkıda bulunan şey Xbox Series S’in stoklarda bulunmasıydı. Şu anda hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X için stok sorunu mevcut.

Xbox Series S
Xbox Series S, daha uygun fiyatlı fakat optik sürücüsü olmayan model.

Ancak bu iki yeni nesil konsola göre daha uygun fiyatlı olan Xbox Series S için böyle bir durum söz konusu değil.  Dolayısıyla da bu durum, PlayStation 5 ve Xbox Series X satın alamayan kullanıcıların mecburen Xbox Series S’i tercih etmelerine neden oldu.

Bununla birlikte üç yeni nesil konsol da geçen şubat ayında, satış anlamında Nintendo Switch’in gerisinde kaldı. Nintendo’nun 2017 yılının başında piyasaya sürdüğü el konsolu, hala daha Kasım 2020’de piyasaya sürülen yeni nesil konsollar karşısında sağlam bir pazar payına sahip.