Anasayfa Haber RX 6500 XT, Avrupa’da Liste Fiyatının %35 Altında Satılıyor

RX 6500 XT, Avrupa’da Liste Fiyatının %35 Altında Satılıyor

AMD Radeon RX 6500 XT ekran kartları artık Avrupa’da önerilen fiyatın (MSRP) çok daha altında fiyatlarla satılmaya başladı. Almanya’nın en büyük çevrimiçi bilgisayar teknolojisi perakendecilerinden biri olan Mindfactory, PowerColor modelini KDV dahil 169 Euro fiyatla satmaya başladı.

Bu fiyat 189 dolara eşit ve Almanya’da %19’luk bir KDV olduğunu hatırlatalım. ABD fiyatları üzerinden düşünecek olursak, KDV hariç olarak fiyat 159 dolara tekabül ediyor. Bu rakamlara bakıldığında, RX 6500 XT fiyatlandırmasının Avrupa’da MSRP’ye kıyasla %35 daha ucuz olduğunu söylemek mümkün.

Üç hafta önce Mindfactory’nin yine uygun fiyatlı ekran kartları sattığından bahsetmiştik. O zamanlar RX 6500 XT 199 euro fiyatla satılıyordu ve şimdi 169 euro gibi fiyatlar görmek önemli bir hareketi temsil ediyor.

Alt seviye RDNA 2 ekran kartının performans açısından beklentileri karşılamadığını biliyoruz. Bu nedenle PC meraklıları ve oyuncular, PCIe x4 kısıtlamasıyla gelen RX 6500 XT ile pek ilgilenmiyor olabilir.

Öte taraftan sürekli ekran kartı fiyatlarının düşüşte olduğuna dair raporlar görüyoruz. Bu düşük fiyatlandırmaların neye bağlı olduğu ise tam olarak belli değil.