Anasayfa Haber Steam Deck Artık Game Pass ve xCloud’u Destekliyor

Steam Deck Artık Game Pass ve xCloud’u Destekliyor

Steam Deck

IGN’in aktarmış olduğu yeni bir habere göre, Xbox Cloud Gaming beta sürümü artık Valve’ın taşınabilir oyun bilgisayarı için kullanılabilir olduğundan, Steam Deck de Xbox Game Pass ile uyumlu cihazlar listesine katılmış oldu.

Xbox Cloud Gaming Ürün ve Strateji Başkanı Catherine Gluckstein Twitter’da yaptığı açıklamada, xCloud ve Game Pass’in Steam Deck’te çalışmasını sağlamak için Valve ile Microsoft’un iş birliği içerisinde olduğunu söyledi. Anlaşılan o ki Valve, Xbox Game Pass’i Steam Deck üzerinde çalışır duruma getirmek için Microsoft’tan fazlasıyla yardım aldı.

Steam Deck kullanıcıları, Xbox Game Pass’e Microsoft Edge Beta içerisinde bulunan Xbox Cloud Gaming aracılığıyla erişebiliyor. Bu durum, oyuncuların xCloud başlatıcısına gitmek için Microsoft’un web tarayıcısının Steam Deck sürümünü kurmaları ve başlatmaları gerektiği anlamına gelmekte. Bu süreç, xCloud’un bilgisayardaki çalışma mantığına benziyor.

Geçen ay Valve başkanı Gabe Newell, Steam’de Xbox Game Pass’e yer vermek için Microsoft ile çalışmaktan çok mutlu olacağını söylemişti. Zira Newell’ın belirttiğine göre, Valve’in yakın zamanda Game Pass benzeri bir abonelik servisi sunmayı planlamıyor. Steam Deck’e getirilen xCloud desteği de iki şirketin bu yöndeki iş birliğine yönelik ilk büyük adım olabilir.

Aynı zamanda Valve, Windows işletim sistemini Steam Deck’e getirmek için çalışıyor. Valve’ın taşınabilir oyun bilgisayarı şu anda bir Linux işletim sistemi kullanıyor; ancak Valve, cihaz için yavaş yavaş Windows desteği de sunuyor.