Anasayfa Haber PlayStation Studios, Haven Studios’u Satın Aldı

PlayStation Studios, Haven Studios’u Satın Aldı

PlayStation Studios

PlayStation Studios, Haven Studios’u satın aldığını duyurdu. VentureBeat’in paylaştığı habere göre, Montreal merkezli şirket daha önce Sony ile bir ortaklık yaptığını duyurmuştu ve şimdi konsol üreticisi tarafından satın alınan oyun stüdyoları arasına katıldı.

Ne PlayStation ne de Haven, üzerinde çalışılan oyun projesinin adını paylaşmadı. Yalnızca bu oyunu “tutkulu ve oyuncuları olumlu ve anlamlı şekillerde bir araya getiren modern bir çok oyunculu deneyim” olarak tanımladılar. Ancak PlayStation, şirketi, geliştirici stüdyoyu satın almaya ikna eden şeyin bu proje olduğunu ifade etti.

PlayStation Studios

Oyun stüdyosunun kurucusu Jade Raymond yaptığı açıklamada, “SIE, yaratıcı süreci ve satış rekorları kıran bir AAA oyun yapmak için gerekenleri gerçekten anlayan destekleyici bir ortaktır. Cesur vizyonumuzu hayata geçirmemiz ve hayallerimizi gerçekleştirmemiz için bizi güçlendirdiler ve cesaretlendirdiler ve ortaklığımızı güçlendirmek için bu fırsat konusunda daha fazla heyecan duyamazdık.” dedi.

Aslında Haven çok yeni kurulmuş bir oyun stüdyosu. Jade Raymond, stüdyoyu geçen yıl kurdu ve aradan yaklaşık bir yıl geçtikten sonra Haven Studios, PlayStation Studios tarafından satın alınan en yeni geliştirme ekiplerinden biri oldu. PlayStation ocak ayında ise 3,6 milyar dolar karşılığında Bungie’yi bünyesine katmıştı.