Anasayfa İş İçerik Üreticiler İçin Tüm NVIDIA Yenilikleri: GTC 2022

İçerik Üreticiler İçin Tüm NVIDIA Yenilikleri: GTC 2022

NVIDIA, GTC 2022 ile birlikte birçok yeniliğe ev sahipliği yapıyor. Daha önce Hopper mimarisinden ve kuantum hesaplama alanındaki yeniliklerden bahsetmiştik. Öte yandan GTC’de dijital sanatçılar ve içerik geliştiriciler için birçok yenilik var.

ASUS ve MSI tarafından inşa edilecek NVIDIA Studio dizüstü bilgisayar modelleri, profesyonel içerik oluşturucuların imkanlarını artıracak daha fazla seçenekle birlikte piyasaya çıkacak.

NVIDIA Omniverse, Omniverse Create, Machinima ve Showroom uygulamalarına yönelik güncellemeler dahil olmak üzere önemli bir yükseltme alıyor. Omniverse sanatçıları artık Pixar HDStorm, Chaos V-Ray, Maxon Redshift ve OTOY Octane Hydra’yı tüm Omniverse uygulamalarının görüntüleme alanı içinde kullanabilir. Ayrıca yakında çıkacak Blender Cycles ile 3D yaratıcı iş akışlarına daha fazla özgürlük ve seçenek geliyor.

Basit fırça darbelerini gerçekçi manzara görüntülerine dönüştürmek için yapay zeka kullanan NVIDIA Canvas için bazı yeni güncellemeler yapıldı. Bununla birlikte, bugün indirilebilen yeni Studio sürücüsü, NVIDIA Studio’nun sunduğu kararlılık ve güvenilirlikle Blender Cycles 3.1 içeren en son yaratıcı uygulama güncellemelerini optimize ediyor.

Yeni NVIDIA RTX Dizüstü Bilgisayar GPU’ları

Hareket halindeki profesyonellerin daha yüksek hızlara ve daha büyük bellek seçeneklerine ulaşabileceği yeni mobil GPU’lar piyasaya çıkıyor: RTX A5500, RTX A4500, RTX A3000 12GB, RTX A2000 8GB ve NVIDIA RTX A1000. Bu GPU’lar en son RTX ve Max-Q teknolojisini içerirken ince ve hafif dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere tasarlandı.

İş amaçlı kullanıma yönelik olan yeni NVIDIA RTX kartlar, hareket halindeyken yaratıcılık senaryolarında görev yapacak. Yeni amiral gemisi RTX A5500, 16 GB belleğiyle birlikte zorlu 3D ve video iş yüklerinin üstesinden gelmeye çalışacak. Üstelik bu GPU’nun önceki nesil RTX 5000’in işleme performansını ikiye katladığı özellikle vurgulanıyor.

NVIDIA Studio Dizüstü Bilgisayarlar

Bugünden itibaren üç yeni Studio dizüstü bilgisayar satışa çıkıyor. NVIDIA Studio dizüstü bilgisayarlar, maksimum performans ve güvenilirlik için testlerden geçiyor. Bunun yanında, dizüstüler gerçek zamanlı ışın izleme, yapay zeka ile geliştirilmiş özellikler ve zaman kazandıran işleme yetenekleri sunan en son NVIDIA teknolojilerine sahipler. Yeni dizüstü bilgisayarlar, sınıfının en iyisi Studio Drivers, NVIDIA Omniverse, Canvas, Broadcast ve daha fazlasını içeren özel Studio yazılım paketine erişim sağlayabiliyor.

ASUS ProArt Studiobook 16

ASUS ProArt Studiobook 16, yüksek performanslar sergileyebilirken çok çeşitli profesyonel ve tüketici GPU’ları ile yapılandırılabiliyor. Ayrıca içerik üreticilerin yararlanabileceği özelliklerle destekleniyor:Sertifikalı renk doğruluğuna sahip 16 inç 120 Hz 3.2K OLED geniş görüş 16:10 ekran, 3D tasarımcılar için üç düğmeli dokunmatik yüzey, video düzenleme için ASUS kadranı ve ekran kalemi desteği için genişletilmiş dokunmatik yüzey.

MSI Creator Z16P ve Z17

MSI Creator Z16P ve Z17, NVIDIA RTX 3080 Ti veya RTX A5500 modellerine kadar GPU seçenekleri sunarken zarif ve minimalist tasarımını koruyor. Bunun yanında QHD+ çözünürlüğe ve % DCI-P3 rengine sahip fabrikada kalibre edilmiş bir True Pixel ekran ile donatıldı.

Omniverse ve Ötesi

Yeni Omniverse Connections ekosistemi genişletiyor ve şimdi beta sürümünde mevcut: Unreal Engine 5 Omniverse Connector ve Adobe Substance 3D Painter Omniverse Connector’ın çok yakınında olduğu Adobe Substance 3D Material Extension, kullanıcılara kesintisiz bir iş akışı sunuyor.

Maxon’un Cinema4D’si artık USD’yi destekliyor ve OmniDrive ile uyumlu ve görselleştirme uzmanları için Omniverse iş akışlarının kilidini açıyor.

Sanatçılar artık Blender Cycles ile yakında tüm Omniverse uygulamalarının görünüm alanında Pixar HD Storm, Chaos V-Ray, Maxon Redshift ve OTOY Octane oluşturucuları kullanabilir. Öte taraftan 3D sahneleri rafine ederken veya nihai projeleri dışa aktarırken, ışık hızında Omniverse RTX Renderer veya avantajlı özelliklere sahip tercih ettikleri oluşturucu arasında geçiş yapabilirler. Ek olarak, CAD tasarımcıları artık 26 popüler CAD formatını Omniverse USD sahnelerine doğrudan aktarabilecek.

NVIDIA Maxine’in “body pose estimation” özelliği Omniverse Machinima uygulamasına entegre edildi. Bu da kullanıcılara 2D kamera çekiminden 3D modele canlı dönüştürme ile MoCap takımına ihtiyaç duymadan tek bir kamera kullanarak hareketi gerçek zamanlı olarak izleme ve yakalama yeteneği veriyor.

Son olarak, Omniverse’i bu bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

NVIDIA Canvas

Canvas içerisindeki stiller artık resmin görünümünü ve verdiği hissi değiştiren önceden ayarlanmış filtreler sunarken 10’a kadar farklı varyasyonda değiştirilebiliyor. Daha fazla stil seçeneği, kullanıcıların yaratıcılığını geliştiriyor ve seçilen stilin teması içinde ek seçenekler sağlıyor.

RTX ekran kartı sahipleri Canvas’ı buradan ücretsiz olarak indirebilir ve deneyebilir.

NVIDIA Studio Mart Sürücü Güncellemesi ve 3D Uygulama Geliştirmeleri

Mart Studio Sürücüsü, NVIDIA Omniverse ve NVIDIA Canvas’ın son güncellemelerine desteği yanı sıra bir dizi yenilik getiriyor. Merakla beklenen Blender 3.1 güncellemesi, USD önizleme yüzey malzemesi dışa aktarma desteği ekleyerek varlıkları Omniverse dahil USD destekli uygulamalar arasında taşımayı kolaylaştıracak.

NVIDIA, RTX GPU’lara sahip Blender kullanıcılarının Mac’e göre performans avantajına sahip olduğu söylüyor. Şirkete göre orta seviye GeForce RTX 3060 Studio dizüstü bilgisayarlar, Blender‘ın kıyaslama testi başına en hızlı M1 Max Macbook’lardan 3.5 kat daha hızlı işleme sunabiliyor.

Test sistemi: Intel Core i9-12900HK, 32 GB RAM | M1 Max ve 32 GB RAM’li MacBook Pro. NVIDIA Studio Sürümü: 511.97.

Blender 3.1 Render Performansı
Luxion Keyshot 11 ile birkaç güncelleme yapılıyor: GPU hızlandırmalı 3D boyama özellikleri, NVIDIA PhysX kullanan fiziksel simülasyon ve NVIDIA Optix gölgelendirici geliştirmeleri, animasyon iş akışlarını 3 kata kadar hızlandırıyor.

GPU Audio, dünyanın ilk ve tek GPU tabanlı ses işleme teknolojisi. Geliştiriciler, DSP’yi bir bilgisayarın yerel veya uzak GPU’suna boşaltarak, gerçek zamanlı paralel ses işlemeye izin vererek performansı önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Ayrıca karmaşık ses işleme senaryosu çok daha kolay hale geliyor.

NVIDIA Studio Mart sürücüsünü bu bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.