Anasayfa Haber Samsung, Dimensity 9000 Çipsetli Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Samsung, Dimensity 9000 Çipsetli Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Galaxy M53 5G şarj adaptörü olmadan gelecek bir alt model görseli M52 5G
Galaxy M53 5G şarj adaptörü olmadan gelecek bir alt model görseli M52 5G

Samsung daha önce giriş-orta seviye telefonlarında MediaTek yonga seti kullanmıştı. Şirket bu günlere dönerek Dimensity 9000 yongalı telefon üreteceğini açıkladı. Bu da demek oluyor ki Samsung amiral gemisi sınıfı modellerinde Dimensity yongasına şans verecek.

Şirket, bir Weibo gönderisine göre MediaTek Dimensity 9000 tarafından desteklenen bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Ek olarak bu telefon 4.500 mAh pil ile desteklenecek.

Cihazın piyasa adı bilinmiyor. Ancak telefonun Galaxy A53 Pro veya Galaxy S22 FE olabileceği tahmin edilmiş. S22 FE’nin Dimensity ile gelme ihtimali mevcut. Ancak Samsung’un genellikle Galaxy A serisinde yeni özellikleri denediğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla bu telefon, Galaxy S22 FE yerine üst düzey Galaxy A serisi bir model olabilir.

Bununla birlikte bu söylenti doğruysa önümüzdeki günlerde Dimensity 9000 destekli Samsung Galaxy akıllı telefon hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkacaktır. Ancak şirket bu telefonun öncesinde yine MediaTek üretimi Dimensity 900 işlemcili Galaxy M53 5G adlı telefonunu piyasaya sürecek.