Anasayfa Haber Windows 11 Desteklemeyen Sistemler Masaüstü Filigranıyla Uyarılacak

Windows 11 Desteklemeyen Sistemler Masaüstü Filigranıyla Uyarılacak

Güncellemeler almaya devam eden Windows 11, bildiğiniz gibi Windows 10’dan farklı olarak bazı katı donanım gereksinimlerine sahip. PC’nizde Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0’ın yanı sıra 8. nesil veya daha yeni bir işlemcinin bulunması gerekiyor. Ancak bu gereksinimleri aşmak ve Windows 11’i yüklemek için bazı yollar var.

Şu anda uyumsuz olsa bile sistemine Windows 11 kurulumu yapan birçok kullanıcı var. Microsoft şimdi en son isteğe bağlı güncelleştirmeyle kullanıcıların hoşuna gitmeyecek bir değişiklik yapıyor: masaüstünde ‘desteklenmeyen aygıt’ filigranı görünecek.

Yazılım devi, birkaç haftadır Insider ile filigran için A/B testi yapıyor ve görünüşe göre şirket bunu üretim cihazları (RTM) için onayladı. Sürüm Önizleme Kanalında bulunan en son isteğe bağlı güncelleme, kullanıcılara sistemlerinin eksikliklerini hatırlatmak için masaüstü filigranı içeriyor.

Görseldeki gibi saatin ve kontrol merkezinin üzerinde “Sistem gereksinimleri karşılanmadı” filigranı görünüyor ve mesaj kullanıcıları Ayarlar uygulamasına yönlendiriyor. Ayarlar uygulaması ayrıca bu senaryoda bir sistemde olası ‘hasar’ hakkında kullanıcıları uyaran banner ile güncellendi ve Microsoft’un web sitesindeki destek belgelerine bir bağlantı içeriyor.

Neyse ki filigran yalnızca masaüstünde görünüyor ve Windows etkinleştirme hatası gibi uygulamaları etkilemeyecek. Bu iyi bir haber olsa da Microsoft daha önce bu tür desteklenmeyen bilgisayarlara hayati güvenlik güncellemelerinin sunulmayabileceğini bildirmişti. Ancak bu güncellemeler halen cihazlara ulaşmaya devam ediyor. Son olarak, filigranı kaldırma yöntemini daha önce burada detaylıca anlatmıştık ve yine hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Windows 11 Uyarı Mesajı Nasıl Kaldırılır?

  • Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açın.
  • Şu konuma gidin:
    HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\UnsupportedHardwareNotificationCache
  • SV2 değerini ‘0’ olarak değiştirin.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.