Anasayfa Haber Google Play Store “Filmler ve TV” Sekmesi Kaldırılıyor

Google Play Store “Filmler ve TV” Sekmesi Kaldırılıyor

Play Store Uygulama Yükleme

“Filmler ve TV” sekmesi yakında Google Play Store’dan kaldırılacak ve sekme farklı bir uygulamada karşımıza çıkmaya devam edecek.

Google Play Store, milyonlarca Android uygulamasına ev sahipliği yapmanın yanı sıra film, e-kitap ve sesli kitap satın alınabilen bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Ancak yakın gelecekte kullanıcılar Play Store üzerinden film satın alamayacak veya kiralayamayacak. Zira şirketin yaptığı açıklama, bahsi geçen bölümün yakında Play Store üzerinden kaldırılacağını ve bağımsız Google TV uygulamasının ileride film satın almak, kiralamak ve izlemek için tek adres olarak hizmet vereceğini belirtiyor.

Google TV

Google Play destek sayfasında yayınlanan duyuru; “Mayıs 2022’den itibaren Google TV uygulaması, Android mobil cihazınızda veya tabletinizde film ve şov satın almak, kiralamak ve izlemek için eviniz olacak. Google Play uygulamasında filmler ve TV şovları artık desteklenmeyecek. Google Play, uygulamalar, oyunlar ve kitaplar için mağazanız olmaya devam edecek.” diyerek değişim hakkında kullanıcılara bilgi verdi.

Google, bu hareketin son kullanıcılar için genel satın alma ve kiralama deneyimini etkilemeyeceğini belirtmiş. Örneğin, kullanıcılar satın aldıkları içeriğe Google TV uygulamasından erişebilir olmaya devam edebilecek. Değişimin aynı zamanda, aile paylaşımı ile Google Play Puanları üzerinde de herhangi bir etkisi olmayacak. Bununla birlikte, kullanıcılar Google TV uygulamasındaki satın alma işlemleri için Play Kredilerini ve Play hediye kartlarını kullanabilecek.

Son olarak Google’ın son yıllarda Play Filmler ve TV markasını yavaş yavaş kullanımdan kaldırdığını belirtelim. Şirket, 2020 yılında bu markayı Google TV olarak yeniden adlandırmıştı.