Anasayfa Haber Instagram, Kronolojik Akışı Geri Getirdi

Instagram, Kronolojik Akışı Geri Getirdi

Instagram Kronolojik

Instagram sonunda kullanıcılarının uzun zamandır devam eden feryatlarına cevap verdi ve kronolojik akış geri döndü. Sosyal medya platformu bu anlamda akışınızı kontrol etmenin iki yeni yolunu sunuyor.

Bundan böyle kullanıcılar üstteki Instagram logosuna tıklayarak “Takip Edilenler” ve “Favoriler” olmak üzere iki yeni opsiyonel akış seçeneği görecek. Takip Edilenler seçeneği tam olarak takip ettiğiniz her hesaptan her gönderiyi gösterecek olan kronolojik akış olarak karşımıza çıkıyor. Favoriler seçeneği ise zaten adıyla ne olduğunu tarif ediyor ve sadece seçeceğiniz hesapların kronolojik bir akışını sunuyor. Favorilere en fazla 50 hesap ekleyebileceğinizin de altını çizelim. Bununla birlikte favorilerinizdeki hesaplardan gelen gönderiler, ana sayfa akışında daha üstte görünecek. Ayrıca Favoriler listesinde istediğiniz zaman değişiklik yapma şansına sahipsiniz ve buraya hesap ekleyip çıkardığınızda kimseye herhangi bir bildirim gitmiyor.

Bu yeni akışların hiçbirinin varsayılan olarak ayarlanamayacağını da söylemekte fayda var. Yani Instagram’a her girdiğinizde, varsayılan algoritma tabanlı akışı görmeye devam edeceksiniz. Takip Edilenler veya Favoriler akışından birini görüntülemek istiyorsanız bunu her defasında manuel olarak seçmeniz gerekecek.

Özelliğin kademeli olarak dağıtıldığını ve herkeste görünür hale gelmesinin zaman alabileceğini unutmamak gerek.

Diğer taraftan Instagram, ABD’li kullanıcıları için mevcut bir özelliğinin kullanım alanını genişletti ve ürün etiketlemeyi daha fazla fazla kullanıcıya açtı.