Anasayfa Haber Intel Arc Dizüstü Bilgisayar GPU’ları Yarın Tanıtılacak

Intel Arc Dizüstü Bilgisayar GPU’ları Yarın Tanıtılacak

Intel, PC Gamer’ın paylaşmış olduğu yeni bir habere göre, yeni Arc dizüstü bilgisayar ekran kartlarını 30 Mart Çarşamba günü canlı yayında sergilemeye hazırlanıyor. Bu arada hatırlatalım, canlı yayına özel olarak oluşturulmuş açılış sayfasının birkaç hafta önce keşfedilmesiyle, Intel Arc dizüstü bilgisayar ekran kartlarının canlı yayın tarihi ve saati zaten ortaya çıkmıştı.

Daha önce sızdırılan bir slayta göre Intel, 16 GB VRAM’li üst düzey harici grafik işlem biriminden 4 GB VRAM’li düşük kaliteli bir grafik işlem birimine kadar tüm bütçelere uygun en az beş farklı dizüstü bilgisayar ekran kartı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Intel Arc

Yarın akşamki canlı yayında, bu ekran kartlarının oyun performanslarının nasıl olduğuna dair daha fazla fikir edinmeyi ve bu harici ekran kartlarını kullanan cihazların satış fiyatlarının ne düzeyde olacağını görmeyi umuyoruz. Ayrıca bu yeni grafik kartlarıyla birlikte, Intel’in alt-orta sınıf dizüstü bilgisayar pazarında rekabet etmesi bekleniyor.

Intel Arc masaüstü grafik kartlarının lansmanı Haziran ayına ertelendiği için yarınki canlı yayında bu grafik kartlarıyla ilgili bir şeyler gösterilmesi beklenmiyor. Intel, rakip ekran kartlarının yalnızca stoklara geri dönmekle kalmayıp fiyatlarının da düştüğü bir zamanda, Arc masaüstü grafik kartlarının piyasaya sürülmesi sürecini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek istiyor. Bunu yapmak için de kendi grafik kartlarını, rakiplerinin grafik kartlarından daha uygun bir fiyatla satışa sunması gerekiyor.