Anasayfa Haber TeamGroup, Elite Serisi DDR5 SO-DIMM Belleklerini Tanıttı

TeamGroup, Elite Serisi DDR5 SO-DIMM Belleklerini Tanıttı

TeamGroup, DDR5 bellekler söz konusu olduğunda modüllerini piyasaya süren ilk şirketlerden olmuştu. RAM üreticisi şimdi mobil pazara adım atarken 4.800 MHz’lik yepyeni SO-DIMM DDR5 belleklerini piyasaya sürdü.

Elite SO-DIMM DDR5 serisi, DDR4 için standartlaşan 3.200 MHz’den %50 daha hızlı olan 4.800 MHz seviyesine çıkıyor. Ayrıca bildiğiniz gibi DDR4’te 1.2V olan standart çalışma voltajı DDR5 ile 1.1 V’a düştü. Bu da güç tüketimini bir miktar azaltırken dizüstü bilgisayarların bekleme sürelerini uzatıyor.

Öte yandan DDR5, birden fazla bellek bankasında eşzamanlı veri işlemeye izin veren benzersiz Same-Bank Refresh komutuyla donatıldı. Sonuç olarak DDR5 belleğe sahip dizüstü bilgisayarlarda çalışma verimliliği, depolama performansı ve aktarım hızları gelişiyor.

TeamGroup, hem tek hem de çift kanallı kitlerde 8 GB ile 32 GB arasında değişen kapasiteler de dahil olmak üzere çeşitli dizüstü bilgisayar yapılandırmalarına ve kullanıcı ihtiyaçlarına uygun seçenekler sunmaya hazırlanıyor. Elite SO-DIMM DDR5 serisi ilk olarak Nisan’ın ortalarında Kuzey Amerika’da Amazon ve Newegg’de satışa sunulacak.

Ayrıca bu kitlerin Intel NUC platformunu, Mini-ITX anakartlarını ve diğer mini işlemcileri desteklemesi planlanıyor. DDR5 bellek desteği sunan AMD ve Intel tabanlı dizüstü bilgisayarlar da artık yaygınlaşmaya başlayacak ve SO-DIMM seçeneklerini daha fazla göreceğiz.