Anasayfa Haber WhatsApp Sesli Mesajlar İçin Yeni Özellikler Yolda

WhatsApp Sesli Mesajlar İçin Yeni Özellikler Yolda

WhatsApp Sesli Mesajlar

WhatsApp, 1 günde gönderilen 7 milyar sesli mesaj için önemli geliştirmeler sunacağını duyurdu. Bunlar arasında sohbet dışında dinleme ve kaydı duraklatıp devam ettirme gibi özellikler yer alıyor.

Platform bir sesli mesajın kaydını duraklatmak ve daha sonra hazır olduğunda devam ettirmek için destek ve ayrıca dinlemeye izin veren bir taslak ön izleme işlevi için çalışıyor. Sohbet dışında oynatma ise parçası olduğu sohbetin dışında bir sesli mesajı dinleme olanağı sunuyor. Böylece çoklu görev yapabilir veya diğer mesajları okuyabilir ve yanıtlayabilirsiniz. Ek olarak “oynatmayı hatırla” özelliği, dinlediğiniz bir sesli mesajı duraklattığınızda sohbete döndüğünüzde kaldığınız yerden devam etmenizi sağlayacak.

WhatsApp Sesli Mesajlar

Dahası yönlendirilen mesajlar için hızlı oynatma da yolda. Bu uzun süredir gecikmiş olan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere normal mesajlarda zaten 1,5x veya 2x’te oynatma mümkün ancak yönlendirilen mesajlarda bunu yapamıyorsunuz. Son olarak, WhatsApp ayrıca birkaç haftadır Android uygulamasında mevcut olan bir özelliği açıkladı. Bu da kaydı takip etmeye yardımcı olmak için sesli mesajdaki sesin görsel bir temsilini gösteren bir dalga formu görselleştirmesi.

WhatsApp bahsi geçen tüm yeniliklerin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağı ifade ediyor.