Anasayfa Haber Intel Arc A780 Masaüstü GPU Özellikleri Göründü: 2250 MHz

Intel Arc A780 Masaüstü GPU Özellikleri Göründü: 2250 MHz

Intel’in Arc sunumunda Arc Control’den ve sunduğu özelliklerden yüzeysel olarak bahsetmiştik. Şirket ayrıca Arc Control sürücü arayüzü için üç dakikalık sunum videosu yayınlamıştı. Arc Control, mavi ekibin Arc Alchemist ve Xe Iris harici GPU’ları için yeni GPU izleme yazılımı olacak. Sunumda GPU izleme için yeni Performans Sekmesi ve bazı temel hız aşırtma işlevleri dahil olmak üzere yeni yazılımın çeşitli özellikleri gösteriliyor.

Intel videonun bir kısmında Performans sekmesinden bahsediyor, ancak burada mevcut mobil Arc GPU ile eşleşmeyen bazı özellikler görebiliyoruz. Ekran görüntülerinde görüldüğü üzere GPU saati %99’un üzerinde çalışırken frekans hızları 2250 MHz’e kadar uzanıyor.

Bu denli yüksek frekanslar üst düzey bir masaüstü karta ait olmalı ve 175 W’lık GPU gücüyle bu kanıtlanmış oluyor. Intel tarafından sunulan mobil sürümlerin hiçbiri bu kadar yüksek güç tüketimine sahip değil.

Listelenen GPU gücünün bellek alt sistemini hesaba katıp katmadığını henüz bilmiyoruz. Öte yandan TGP, TDP veya GPU Power metrikleri arasında bir fark olduğunu unutmayın. Son olarak 1093 MHz’lik VRAM saati ise en hızlı mobil GPU çözümüne baktığımızı gösteriyor.